sâmbătă, 5 decembrie 2015

Americanii nu mai ţin pasul cu tehnologiile de armament avansat. Cine i-a întrecut

Alin Motogna | 12.05.2015 | ● Vizualizări: 4353
Sursa: seawapa.co     + zoom Americanii nu mai ţin pasul cu tehnologiile de armament avansat. Cine i-a întrecut
Galerie foto (1)
Specialiştii Centrului American pentru Evaluări Strategice avertizează că SUA este devansată de alte state ale lumii în domeniul proiectării de arme electromagnetice.
Conform declaraţiilor acestora, tehnologiile folosite de către americani nu ţin pasul cu evoluţia la nivel mondial din domeniul militar.
Reprezentanţii Centrului consideră că armele electromagnetice vor schimba modul de desfăşurare a conflictelor, la fel cum smartphone-urile ne-au schimbat percepţia asupra conexiunilor interumane. Drept urmare, pentru ca un stat să obţină victoria într-un conflict, ar trebui să investească sume importante de bani în proiectarea de arme avansate.
Într-o declaraţie făcută recent, John McAfee, fondatorul companiei de securitate informatică McAfee, a declarat că armele electromagnetice vor juca un rol major în desfăşurarea conflictelor. Cunoscutul antreprenor atrăgea atenţia asupra faptului că astfel de arme vor putea ucide peste 90% din populaţia SUA într-un conflict desfăşurat pe parcursul unei singure luni.
Specialiştii Centrului pentru Evaluări Strategice motivează stagnarea SUA în domeniul militar avansat prin faptul că la sfârşitul Războilui Rece, armata americană nu a avut concurenţă în producerea de arme. Drept urmare, SUA nu şi-a îmbunătăţit tehnologiile de care a dispus, fiind devansată de ţări precum China sau Rusia. Între timp, aceste state şi-au îndreptat atenţia asupra identificării punctelor vulnerabile ale sistemelor americane de apărare.
Liderii SUA au fost avertizaţi de situaţia dificilă în care poate fi pus statul, în cazul declanşării unui conflict cu arme avansate. Printre hotărârile luate de aceştia s-a numărat creşterea investiţiilor pentru producerea de drone capabile să facă faţă unui război hipertehnologizat.
Sursa: Mail Online

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu