joi, 11 iunie 2015

O poveste de iubire din secolul al XVII-lea, scoasă la lumină de arheologi. O femeie nobilă din Franţa a fost înmormântată alături de inima soţului său - VIDEO


05.06.2015 |
1 Comentarii


FOTO: New Scientist     + zoom O poveste de iubire din secolul al XVII-lea, scoasă la lumină de arheologi. O femeie nobilă din Franţa a fost înmormântată alături de inima soţului său - VIDEO
Galerie foto (2)

Sunt rare momentele în care arheologii reuşesc să găsească o mumie îmbrăcată, în special una a căror haine să se fi conservat atât de bine ca în cazul rămăşiţelor descoperite de specialiştii de la Institutul Naţional Francez pentru Cercetare Arheologică Preventivă.
Corpul mumificat al unei femei care a trăit în urmă cu 350 de ani a fost descoperit în timpul unor investigaţii efectuate la un cimitir al unei mănăstiri din Rennes, Franţa.
Rămăşiţele aparţin lui Louise de Quengo, o femeie cu origini nobile. Arheologii au reuşit să o identifice cu ajutorul unui pandantiv din plumb, găsit asupra ei, în care se afla inima soţului său, precum şi arhivele înmormântării sale.

FOTO: New Scientist    FOTO: New Scientist
Cercetătorii au fost uimiţi să descopere că rămăşiţele aveau încă ţesut moale şi organe, majoritatea mumiilor atât de vechi având doar oase şi dinţi.
Hainele sale vor fi restaurate în speranţa că acestea vor dezvălui mai multe detalii despre viaţa şi statutul său din secolul al XVII-lea. Fiind o văduvă bogată, ei i s-a permis cel mai probabil să îşi petreacă ultimii ani de viaţă la o mănăstire.
Sursă: New Scientist

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu