joi, 11 iunie 2015

Soldaţii americani vor fi dotaţi cu ”braţe robotice”. Dispozitivele îi vor ajuta să nu rateze ţinta niciodată


11.06.2015 |
2 Comentarii


FOTO: Liu Jin // AFP // Mediafax Foto     + zoom Soldaţii americani vor fi dotaţi cu ”braţe robotice”. Dispozitivele îi vor ajuta să nu rateze ţinta niciodată
Galerie foto (3)

Soldaţii americani ar putea primi în curând un braţ robotic care să îi ajute să tragă cu o precizie mortală.
Exoscheletul făcut din fibră de carbon ar putea îmbunătăţi ţinta soldaţilor chiar şi atunci când ei vor înceta să mai poarte dispozitivul, susţine experţii care au dezvoltat braţul.
Sistemul este acelaşi cu cel folosit de o cameră digitală pentru a stabiliza imaginea, susţine Dan Baechle, unul dintre dezvoltatorii braţului robotic.
”Imaginaţi-vă beneficiile pe care le are un fotograf atunci când foloseşte un stabilizator pentru a realiza imagini la obiecte în mişcare. Maxfas oferă acel nivel de stabilitate pentru întreaga mână în timpul unor momente critice când trebuie să ţintească şi să împuşte ceva”, a explicat Baechle.

FOTO: Daily Mail    FOTO: Daily Mail
Dezvoltarea prototipului a fost susţină de laboratoarele armatei americane.
Braţul robotic este un cadru de care sunt ataşate motoare, conectate la o sursă de energie în laborator. Bretele în care sunt încorporate accelerometre şi giroscoape sunt ataşate de antebraţul şi de braţul soldaţilor. Acestea înregistrează până şi cel mai subtil tremur, datele fiind transmise microcipurilor. Pe baza acestora, Maxfas aplică o anumită cantitate de forţă pentru a contracara tremurul.
Baechle speră să dezvolte tehnologia astfel încât aceasta să poată fi folosită pe câmpul de luptă. Momentan, braţul robotic poate fi testat doar în laborator.

FOTO: Daily Mail    FOTO: Daily Mail
Sursă: Daily Mail

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu