luni, 11 februarie 2013

Consumi des mâncare de tip fast-food? Ai şanse mai mari să suferi de astm

11.02.2013 |
1 Comentarii
O dietă bogată în mâncare de tip „fast food” pare să crească riscul de astm în rândul copiilor mici şi al adolescenţilor, arată un studiu efectuat pe mai bine de 500.000 de persoane.
Tinerii de toate vârstele care consumau lapte şi fructe de trei ori pe săptămână păreau să fie protejaţi de astm, pe când legumele, ouăle şi cerealele păreau să reducă riscul de astm mai mult în rândul copiilor decât în rândul adolescenţilor.
Studiul publicat de Philippa Ellwood de la Universitatea Auckland din Noua Zeelandă cuprinde date referitoare la dietă colectate prin sondaj în mai multe ţări. Studiul a eliminat toţi ceilalţi de factori de risc în afară de dietă. Copiii tineri aveau vârste de 6 şi 7 ani, iar adolescenţii 13 şi 14 ani.
Cercetarea sugerează că există, de asemenea, o legătură între mâncarea de tip fast food şi eczema, o afecţiune a pielii, în cazul ambelor grupe de vârstă. Acelaşi lucru a fost observat şi în cazul rinoconjunctivitei.
Oamenii de ştiinţă nu au identificat o explicaţie pentru rezultatele observate, însă propun că nivelul ridicat de grăsimi saturate, grăsimi trans, sodiu, carbohidraţi şi zahăr ar putea fi „mecanisme biologice plauzibile” care să ducă la astm şi la alergii.
Studiul a fost publicat în jurnalul Thorax.
Sursa: Science News

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu