luni, 14 decembrie 2015

Descoperire neaşteptată în sud-vestul Chinei. Au o vechime de 180 milioane de ani - VIDEO

12.09.2015 | ● Vizualizări: 1366
0 Comentarii
Două fosile de dinozaur din perioada Jurassic au fost descoperite în provincia Yunnan, din sud-vestul Chinei, informează agenţia Xinhua.
Cele două fosile identificate aparţin speciilor Lufengosaurus Magnus şi Lufengosaurus Huenei, potrivit Institutului de Paleontologie şi Paleoantropologie a Vertebratelor.
Ele au fost descoperite luna trecută în timpul lucrărilor de infrastructură rutieră din judeţul Lufeng, provincia Yunnan.

Fosila de Lufengosaurus Magnus are peste cinci metri lungime, trei vertebre sacrale, 13 vertebre dorsale, 22 vertebre coccigiene şi picioarele din spate complete, potrivit Agerpres. Se estimează că fosila descoperită ar fi avut o lungime totală de nouă metri, a explicat Wang Tao, director al departamentului de protecţie a patrimoniului geologic din cadrul biroului de resurse funciare din judeţul Lufeng.

Cealaltă fosilă a fost găsită la numai 500 de metri distanţă. Din aceasta s-au păstrat timp de 180 milioane de ani două cozi, două vertebre dorsale şi două vertebre coccigiene.

"Vom continua conservarea 'in situ' construind un muzeu pe locul excavaţiei", a anunţat Wang într-o declaraţie pentru agenţia de presă Xinhua.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu