duminică, 18 octombrie 2015

UIMITOR. Becul care levitează, se învârte şi rezistă 22 de ani. VIDEO

 


Marius Vişan | 10.16.2015 | ● Vizualizări: 4643
3 Comentarii


Flyte, aşa cum este numit acest bec, foloseşte un set de electromagneţi care îl fac să leviteze în timp ce este aprins. Electricitatea este transmisă wireless, iar cât timp funcţionează, becul se roteşte încet, deşi nu este susţinut fizic de niciun mecanism.
Principiul după care funcţionează este folosit şi pentru încărcarea wireless a altor gadget-uri. Totuşi, Flyte are şi un dezavantaj: consumă mai mult decât un bec clasic.
„Flyte reuşeşte să stea suspendat folosind reacţia numită levitaţie magnetică. Un magnet este incorporat în capacul de jos care îi permite să-l ridice în aer prin forţa emanată de la bază. Puterea este transferată wireless de la bază la bec cu o tehnologie numită inducţie", explică americanul Simon Morris, inventatorul acestui bec.
Transferul de curent electric fără fir a fost inventat de Nikola Tesla încă din secolul trecut, dar abia în ultimii ani acest sistem a fost implementat pe scară largă.
Flyte are o durată de viaţă de 22 de ani, lucru care se datorează sistemului de lumini cu LED-uri. LED-urile au un consum redus de energie şi o rezistenţă mai mare faţă de cele pe filament.
Simon Morris a declarat că becul clasic nu s-a schimbat în ultimii 135 de ani şi a vrut să creeze ceva care ar putea revoluţiona sistemul de iluminat.
Sursa: Mail Online

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu