marți, 7 iulie 2015

Cinci legende urbane înfricoşătoare care s-au dovedit a fi reale. Cine este Omul Verde şi cum au ajuns turiştii să doarmă în pat cu un cadavru

01.07.2015 |
2 Comentarii
1.Povestea înfricoşătoare a Omului Verde
Potrivit legendelor urbane, Omul Verde este un bărbat desfigurat în moduri îngrozitoare, fără faţă şi cu pielea strălucind în culoarea verde, care bântuie străzile din Pennsylvania în fiecare noapte.
Se pare că povestea adevărată este însă una tristă, deloc înfricoşătoare. Omul Verde nu era, de fapt, un mostru, ci un bărbat numit Raymond Robinson.
Când avea 80 de ani, voia să se uite la un cuib de păsări şi a fost electrocutat. Bătrânul abia a scăpat cu viaţă, dar a rămas desfigurat în urma acestui incident nefericit. El şi-a pierdut nasul, ochii, urechile şi una dintre mâini. Pielea de pe faţa sa era atât de distrusă încât a prins o culoare verde, de unde şi numele de Omul Verde.
Robinson se plimba pe străzile din Pennsylvania în fiecare noapte pentru că nu putea ieşi afară în timpul zilei fără să stârnească o isterie în masă din cauza aspectului său fizic.
2. Umbra pe care o vedem cu colţul ochiului
La un moment dat fiecare dintre noi a observat cu coada ochiului o umbră în forma unui om.  Ca şi cum cineva ar fi în acea cameră şi te-ar urmări. De fiecare dată când te întorci nu vezi însă nimic.
Aceasta este cea mai veche legendă urbană. Pentru un bărbat din Fukuoka, Japonia, ea s-a dovedit a fi însă adevărată.
Bărbatul locuia singur într-un apartament şi le tot spunea prietenilor că vede umbre în forma unor persoane care se mişcau prin casă. Jura că diverse lucruri dispăreau din apartamentul său, spunea că cineva îi mânca hrana şi îi mişca lucrurile prin casă.
Într-o zi, bărbatul a montat o cameră ascunsă într-un colţ al apartamentului şi, spre groaza lui, a surprins imagini ale unei femei ieşind dintr-un dulap şi folosindu-i apartamentul ca şi cum ar fi fost al ei.
Când a urmărit imaginile, femeia se afla la doar câţiva metri de el, tot în dulap. Ea avea 58 de ani, nu avea o locuinţă, şi a recunoscut în faţa Poliţiei că a locuint în apartamenutl bărbatului timp de un an, fără ca acesta să îşi dea seama.
3. Povestea terifiantei Bloody Mary
Dacă închizi toate luminile, apoi aprizi o lumânare şi te uiţi într-o oglindă spunând de trei ori Bloody Mary, faţa Reginei Maria I a Angliei va apărea în oglindă privindu-te cu o figură care îţi îngheaţă sângele în vene, spune povestea.
În unele versiuni ale legende urbane, femeia apare în oglindă ţinând în braţe un bebeluş mort, aceasta fiind probabil o referinţă la numeroasele sarcini pierdute de regină.
Există o boabă de adevăr în această legendă urbană care a fost dovedită din punct de vedere ştiinţific.
Ce văd în oglindă cei care o caută pe Bloody Marry este, de fapt, propria faţă extrem de distorsionată din cauza Efectului Caputo.
Acest efect apare din cauza depravării senzoriale. Fără lumină, creierul încearcă cu greu să înţeleagă figura din oglindă. Acest lucru face ca sistemul prin care creierul nostru recunoaşte feţe să funcţioneze greşit, iar ca rezultat ajungem să vedem o versiune distorsionată a propriei feţe.
Mulţi dintre oameni care încearcă acest experiment se aşteaptă să vadă faţa reginei malefice în oglindă, iar imaginaţia ajunge să completeze după voie golurile lăsate de depravarea senzorială.
4. Cadavrul din saltea
Legenda spune că un cuplu s-a cazat la un hotel, iar în cameră exista un miros neplăcut. Ei au chemat personalul hotelului, dar nimeni nu a reuşit să găsească nimic, aşa că au hotârât să rămână cazaţi acolo.
În cele din urmă, cuplul a descopeirt că mirosul venea din saltea unde fusese ascuns un cadavru.
Legenda s-a dovedit a fi de multe ori adevărată. Au existat mai multe astfel de cazuri în Las Vegas, Atlantic City, California şi Florida.
Cel mai recent caz a apărut în 2010 când o femeie din Memphis, care fusese dată dispărută de două luni, a fost găsită moartă sub salteaua patului din camera de hotel unde fusese cazată.
Cinci oameni au fost cazaţi în acea cameră în perioada în care cadavrul aflat în descompunere se afla chiar sub saltea. Totodată, camera a fost curăţată de mai multe ori de personalul hotelier în această perioadă.
5. Apa neagră de la robinet
Legenda urbană vorbeşte despre o familie care s-a mutat într-o nouă locuinţă. Când au deschis apa, au văzut că la robinet curgea un lichid negru.
Când au cercetat au fost îngroziţi să afle că motivul pentru care la toate robinetele curgea apă neagră era acela că în rezervorul de apă exista un cadavru în descompunere.
Povestea adevărată este chiar mai îngrozitoare decât legenda urbană. Totul s-a întâmplat într-un hotel
în 2013, când timp de 19 zile, sute de turişti cazaţi la un hotel din Los Angeles au făcut duş, s-au spălat pe dinţi şi chiar au băut apă de la robinet fără să şite că în rezervorul amplasat pe acoperişul unităţii exista un cadavru.
Sursă: Curiosity

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu