luni, 4 februarie 2013

Fotbaliştii din Premier League au minţi mai agere decât majoritatea studenţilor

03.02.2013 |
5 Comentarii
Fotbaliştii din Premier League au minţi mai agere decât majoritatea studenţilor universitari, susţine un nou studiu.

Cercetătorii au descoperit că jucătorii din Premier League, NHL şi chiar şi sportivii amatori au funcţii cognitive mai bine dezvoltate decât majoritatea studenţilor , datorită abilităţii lor de a se „hiper-concentra”.
„Sportivii par să reuşească să se hiper-concentreze pentru perioade scurte de timp, lucru care le permite să aibă o capacitate de învăţare extraordinară”, a declara autorul studiului, Jocelyn Faubert, de la Universitatea din Montreal.
La studiu au luat parte 102 sportivi profesionişti, 173 de atleţi amatori şi 33 de studenţi care nu practicau niciun sport. Toţi participanţii au fost supuşi unor teste vizuale 3D în care trebuiau să urmărească mai multe obiecte care apăreau pe un ecran.  
Testele au fost repetate de 15 ori de-a lungul a 5 zile. 
Rezultatele au arătat că atleţii profesionişti au reuşit să înveţe mult mai repede cum să urmărească obiectele de pe ecran, comparativ cu restul participanţilor. 
„Este evident că secretul performanţelor realizate de sportivii profesionişti consta în capacitatea lor de procesare a informaţiilor şi de învăţare. Totuşi, este neclar încă dacă aceste capacităţi superioare de învăţare se întâlnesc doar la sportivii profesionişti sau dacă ele sunt, de fapt, aptitudini înnăscute, ori unele dezvoltate pe parcursul antrenamentelor”, a declarat dr. Faubert. 
Sursa: The Telegraph

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu