joi, 21 februarie 2013

Desenezi în aer şi obţii o sculptură 3-D! (VIDEO)


20.02.2013 |
1 Comentarii



 Cu un pix special, e posibil. Dispozitivul, numit 3Doodle, funcţionează, în loc de cerneală, cu un plastic topit care, în contact cu aerul, se întăreşte instantaneu. Astfel, în locul desenelor bidimensionale, se pot realiza, desenând liber în aer, figuri tridimensionale după inspiraţia utilizatorului.


 
Dezvoltat de compania WobbleWorks, dispozitivul poate fi alimentat cu plastic de diferite culori şi conţine un mini-ventilator care răceşte plasticul pe măsură ce acesta iese din tub, astfel încât produsul se solidifică imediat. (Totuşi, 3Doodle n-ar trebui lăsat la îndemâna copiilor şi trebuie mânuit cu mare atenţie, deoarece plasticul se topeşte la 270 grade Celsius.) 
Dacă va reuşi să adune fondurile necesare demarării producţiei, compania va lansa produsul pe piaţă în cursul acestui an. Un astfel de dispozitiv ar costa 75 USD.
Firma are planuri mari pentru viitor: să dezvolte şi o versiune cu baterii (pentru a nu mai fi nevoie de branşarea la reţea) şi o versiune „alimentară”, cu ajutorul căreia se vor putea „desena” bomboane şi alte dulciuri.
Sursa: New Scientist

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu