sâmbătă, 23 februarie 2013

Cea mai mare fotografie panoramică din lume: 320 gigapixeli


23.02.2013 |
0 Comentarii360Cities, cea mai mare colecţie online de fotografii panoramice georeferenţiate, a înscris în portofoliul său un record: cea mai mare fotografie panoramică din lume - o imagine panoramică gigantică a Londrei, luată de pe Turnul BT din centrul capitalei britanice.


BT (British Telecom) a selectat 360Cities pentru a crea imaginea în scopul de a marca încheierea oficială a implicării sale în Jocurile Olimpice de la Londra, din 2012, cu cea mai completă imagine a Londrei, aşa cum arăta oraşul în acest remarcabil an olimpic şi paralimpic.
Fotografia de 320 gigapixeli a fost creată de fondatorul 360Cities.net, Jeffrey Martin, şi de colegii săi de la 360Cities, Holger Schulze şi Tom Mills. Ei au lucrat timp de trei zile, în noiembrie 2012, ca să realizeze cele 48.600 de imagini, luate de la etajul 29 al Turnului BT.
  Steve Hercher, director 360Cities, a declarat:  “Am fost onoraţi că am fost aleşi de BT pentru a încerca să atingem acest record mondial în fotografia panoramică şi să ne aducem propria noastră contribuţie la comemorarea minunatelor Jocuri Olimpice de la Londra din 2012. Au fost foarte multe necunoscute şi variabile de care a trebuit să ţinem cont în planificarea acestei fotografii fără precedent, realmente prima în felul său. Am împins soft-ul şi hard-ul până la limită şi am avut de furcă şi cu ploaia, cu vântul şi cu alte obstacole potenţiale. Echipa noastră de fotografi, compusă din Jeffrey Martin, Tom Mills şi Holger Schulze, a făcut o treabă uimitoare şi nu a ratat niciunul dintre cele peste 48.000 de cadre planificate".
360Cities.net este cea mai mare colecţie online de fotografii panoramice georeferenţiate, deosebit de spectaculoase, create de o reţea de mii de fotografi din întreaga lume, experţi în realizarea de panorame. Prin intermediul parteneriatelor cu Google Earth, Microsoft, Nokia Maps şi Flipboard, conţinutul 360Cities.net se bucură de o audienţă internaţională.
 
Nume şi cifre: 
  • Jeffrey Martin, Holger Schulze, Tom Mills: membrii echipei 360Cities care a realizat fotografia panoramică a Londrei
  • 42.000 lire sterline – costul echipamentului Canon utilizat pentru a realiza fotografia
  • 320 - numărul de gigapixeli ai fotografiei
  • 48.640 - numărul de imagini individuale fotografiate
  • 3 – numărul de zile necesare pentru a fotografia imaginile individuale
  • 3 – numărul de luni necesare pentru prelucrarea computerizată a imaginilor
  • 98 x 23 – acestea ar fi dimensiunile fotografiei, în metri, dacă ea ar fi scoasă pe hârtie, la rezoluţia fotografiilor obişnuite.
  •   29 – de la acest etaj al Turnului BT a fost făcută fotografia
  • 32 – distanţa, în kilometri, până la care se vede Londra în toate direcţiile în jurul Turnului BT, în fotografie.
AICI puteţi admira fotografia panoramică şi „zoom-abilă”, care permite vizualizarea priveliştilor Londrei la un nivel de detaliu cu totul excepţional. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu