marți, 8 ianuarie 2013

HAPIfork: furculiţa inteligentă care îţi va monitoriza fiecare înghiţitură

08.01.2013 |
0 Comentarii
Ne aflăm în acea perioadă din an în care nutriţioniştii şi instructorii sportivi sunt foarte ocupaţi. Pentru că odată cu începerea noului an tot mai multă lume încearcă să adopte un stil de viaţă sănătos, oamenii de ştiinţă au creat un instrument care monitorizează modul în care mănâncă un individ.

HAPIfork este, aşa cum reiese din denumire, o furculiţi inteligentă care foloseşte senzori pentru a monitoriza mişcarea pe care o realizează individul de la farfurie până la gură. Dispozitivul calculează numărul de furculiţe pline duse la gură, pe minut şi cronometrează intervalul de timp dintre fiecare înghiţitură. 
Furculiţa se aprinde şi vibrează atunci când utilizatorul mănâncă prea repede, adică dacă intervalul dintre înghiţituri este mai mic de 10 secunde. Acest dispozitiv ajută la „îmbunătăţirea semnificativă a digestiei şi chiar la pierderea în greutate”, a declarat purtătorul de cuvânt al companiei producătoare.
Deşi toate informaţiile legate de modul de alimentare pot fi urmărite de-a lungul timpului, ele vor fi descărcate în calculator după fiecare masă. 

Mâncatul într-un ritm mai lent s-a dovedit a aduce multiple beneficii. De-a lungul timpului, studiile au demonstrat că stomacului îi ia aproximativ 20 de minute să alerteze creierul că  individul a mâncat destul. Prin urmare, cei care mănâncă mai repede consumă mai mult decât au nevoie, fără a-şi da seama de asta. Dimensiunile lui HAPIfork (20cm lungime) sunt un pic mia mici decât ale uni furculiţe standard, împiedicându-l pe individ să îşi umple gura cu mâncare. 
Cu toate acestea, celor care ţin diete pentru a slăbi nu le va fi de ajuns să folosească această furculiţă. De asemenea, furculiţa inteligentă este mai mult o investiţie pe termen scurt. Mâncatul într-un ritm mai lent este un comportament condiţionat. Prin urmare, cei care se vor obişnui să mănânce într-un ritm mai lent, folosind furculiţa inteligentă, vor continua să facă acest lucru mereu şi nu vor mai avea nevoie de acest dispozitiv. 
Furculiţa va fi comercializată începând din primăvara acestui an la preţul de 99 de dolari. 
Sursa: Market Watch

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu