sâmbătă, 5 ianuarie 2013

Descoperire uluitoare: bomba tsunami ar fi putut înlocui bomba atomică

05.01.2013 |
2 Comentarii
De curând, cu toţii am putut vedea urmările unui tsunami devastator. Cum ar fi dacă cineva ar deţine puterea de a declanşa un astfel de val? La asta s-au gândi forţele armate americane în 1944, când au încercat să creeze o bombă a cărei explozie să formeze un tsunami de 10 metri cu o putere ce ar fi distrus un oraş întreg.

Regizorul Ray Waru, din Noua Zeelandă a fost cel care a descoperit că aceste bombe reprezentau scopul unei operaţiuni secrete numite „Project Seal”, în timpul celui de-al doilea Război Mondial. În timpul testelor, aproape 3.700 de bombe au fost lansate pentru ca oamenii de ştiinţă să îşi dea seama că ar fi nevoie de „aproximativ 2 milioane de kilograme de explozibil aranjat pe o linie dreaptă de aproape 8 kilometri de-a lungul malului” pentru a crea un tsunami. 
„Probabil că dacă bomba atomică nu ar fi funcţionat, bomba cu tsunami ar fi fost încercată în timpul războiului. A fost absolut uimitor, în primul rând, pentru că cineva a venit cu ideea de a crea o armă de distrugere în masă pe baza unui tsunami. În al doilea rând, uimitor a fost şi faptul că Noua Zeelandă pare să o fi construit cu succes şi că ea ar fi urmat să fie pusă în aplicare”, a declarat Waru.
Sursa: Gizmodo

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu