joi, 3 ianuarie 2013

Ce mănâncă cei mai fericiţi oameni din lume?

02.01.2013 |
0 Comentarii
La debutul anului 2013, majoritatea celor ce au sărbătorit trecerea în noul an şi-au pus o dorinţă pe care şi-o doresc îndeplinită în următoarele 12 luni. Printre dorinţe se numără şi cea de a fi mai fericit decât în anul recent încheiat.

Un studiu efectuat în Marea Britanie pe 80.000 de persoane de cercetătorii de la Universitatea Warwick oferă un indiciu preţios în „cursa pentru fericire”. Cercetarea arată că persoanele cele mai fericite şi totodată cele cu gradul cel mai mare de sănătate mentală sunt persoanele care consumă zilnic şapte porţii de legume şi fructe.
Oamenii de ştiinţă au descoperit că nivelul de bunăstare mentală creşte pe măsură ce numărul de porţii de legume şi fructe consumate zilnic creşte, vârful fiind atins de persoanele care consumă şapte porţii.
Majoritatea guvernelor din ţările industrializate recomandă populaţiei să consume 5 porţii de legume pe zi pentru a preveni apariţia cancerului şi a bolilor cardiovasculare.
Cu toate acestea, nu toată lumea respectă această recomandare. În Marea Britanie, un sfert din populaţie consumă doar zilnic o porţie sau niciuna. Numărul celor care consumă „cifra magică” de 7 porţii sau mai mult este de doar 10% din populaţia Marii Britanii.
Cercetarea nu a luat în calcul diferenţele dintre diferitele tipuri de fructe şi legume, definind o porţie ca fiind aproximativ 80 de grame.
„Puterea statistică a legumelor şi fructelor a fost surprinzătoare. De obicei, cercetătorii ignoră efectul pe care dieta îl are asupra oamenilor”, a explicat Sarah Stewart-Brown, Profesor de Sănătate Publică în cadrul Warwick Medical School.
Profesorul Andre Oswald, din cadrul departamentului de economie al Universităţii Warwick, afirmă că „studiul a arătat rezultate surprinzătoare, astfel că am decis că este prudent să mănânc mai multe fructe şi legume, pentru că îmi doresc să rămân vesel”.
Sursa: University of Warwick

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu