joi, 16 februarie 2012

Australienii au cucerit Polul Sud pe schiuri, stabilind un nou record

Australienii au cucerit Polul Sud pe schiuri, stabilind un nou record Galerie foto (1)
Doi exploratori australieni au reuşit să rescrie istoria Antarcticii, devenind prima echipă ce a călătorit până la Polul Sud şi înapoi fără ajutor.
James Castrission, contabil, în vârstă de 29 de, ani şi Justin Jones, om de ştiinţă, în vârstă de 28 de ani, au schiat 2.270 de kilometri pentru a termina această călătorie anevoioasă. Cei doi au reuşit să învingă oboseala teribilă, rănile şi halucinaţiile apărute din cauza lipsei somnului şi a hranei.

"Este un sentiment fantastic. Nu pot să descriu euforia pe care o simt acum", a declarat James Castrission.

Aventurierii au ajuns la Polul Sud pe 31 decembrie, reuşind, totodată, să-şi treacă în palmares cel mai lung traseu parcus pe schiuri. Recordul precedent a fost stabilit în 2009, când Cecilie Skog şi Ryan Water reuşeiseră să străbată pe schiuri 1.800 de kilometri.

Înainte de plecare, cei doi s-au îngrăşat aproximativ 20 de kilograme fiecare întrucât călătoria necesita un consum de energie fabulos. Doar echipamentul pe care l-au avut de transportat cântărea 160 de kilograme.

Caloriile ingerate de aceştia în fiecare zi pot fi echivalate cu 15 burgeri de vită, însă condiţiile grele i-au făcut să întârzie, motiv pentru care au fost nevoiţi să-şi raţionalizeze hrana. În cele 89 de zile petrecute pe drum, cei doi australieni au avut de înfruntat ninsori teribile, un vânt ce sufla cu peste 70 km/h şi o temperatura medie ce nu depăşea minus 25 de grade Celsius.

Cei doi australieni nu sunt la prima călătorie "extremă". În 2007-2008, James şi Justin au parcurs 3.300 de kilometri pe Marea Tasmaniei într-un caiac.
Sursa: AFP

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu