joi, 3 februarie 2011

Plimbările în pas vioi îmbunătăţesc memoria

Plimbările în pas vioi îmbunătăţesc memoria
La bătrâni şi la persoanele de vârstă mijlocie, regiunea cerebrală asociată memoriei îşi măreşte dimensiunile sub influenţa unor exerciţii fizice adecvate – de tipul mersului pe jos în ritm susţinut.
Cercetătorii americani de la Universitate Illinois au testat, timp de un an, efectul plimbărilor rapide asupra creierului; la studiu au participat 120 de persoane sedentare, cu vârsta cuprinsă între 55 şi 80 de ani.
Participanţii au fost împărţiţi în două grupuri: cei din primul grup au făcut, de trei ori pe săptămână, plimbări cu durata de 40 de minute, în ritm suficient de alert pentru a le mări frecvenţa bătăilor inimii, iar cei din grupul de control au făcut numai exerciţii de tonifiere şi stretching.
Hipocampul, o regiune cerebrală asociată cu memoria, tinde să-şi reducă dimensiunile odată cu înaintarea în vârstă, fenomen observat la cei care făcuseră doar stretching.
În schimb, la cei care făcuseră "sesiuni" de mers pe jos s-a observat o creştere în dimensiuni a hipocampului, în medie cu 2%.
Sursa: CBC si descopera

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu