vineri, 13 iunie 2014

Top 10 destinaţii ascunse din RomâniaTop 10 destinaţii ascunse din România

Ce spui de o vacanţă inedită, chiar în ţara ta? 
Cascade idilice, peşteri sălbatice, trasee izolate sau palate regale. The ONE a descoperit 10 destinaţii fabuloase, toate în România.
Laguna Albastră
La doar 30 de km de Cluj am descoperit un lac cu apă azurie, Laguna Albastră, străjuit de pietre galbene calcaroase şi tufişuri de papură de un verde crud. Aici poţi găsi mereu clipe de linişte departe de hoardele de turişti galagiosi. Deşi locul este prost semnalizat şi neamenajat, poate fi accesat destul de uşor cu ajutorul GPS-ului. 
Cascada Bigar
Recomandată de Huffington Post şi The World Geography, cascada Bigar din judeţul Caraş Severin este un loc mai puţin cunoscut în România. Apa ce se revarsă pe stânca acoperită cu muschi de copac alături de izvorul subteran creează un peisaj ireal.
Castelul Cantacuzino
Cine ar fi crezut că există încă locuri ascunse pe Valea Prahovei? Am descoperit de curând, în Buşteni, castelul Cantacuzino, de o mare valoare arhitectonică, istorică şi artistică şi de o frumuseţe idilică. Înconjurat de pădurea deasă de brazi, cascade şi fântâni arteziene, castelul poate fi refugiul perfect pentru zilele caniculare de vară.
În galeria foto de mai jos poţi găsi fotografii cu toate recomandările The ONE.

Vezi care sunt cele mai frumoase hoteluri din România
Focurile vii
Da, ai citit bine. Focul viu este un fenomen natural asemănător Vulcanilor Noroioşi, datorat emanaţiei de gaze naturale din pământ şi aprinse apoi de oameni, fulgere sau razele soarelui. Le poţi găsi în judeţul Buzău, în apropierea satului Terca. Dacă ziua peisajul nu este foarte spectaculos, pe înserat totul se transformă iar flăcările de culoare galben-roşiatică oferă un spectacol inedit.
Mănăstirea Peştera Ialomiţei
Zidită chiar la intrarea în Peştera Ialomiţei, din muntele Bătrâna, judeţul Dâmboviţa, mănăstirea fascinează mai ales prin împrejurimile de o frumuseţe rară. Pe lângă biserica construită sub stâncă se poate vizita şi grota, una dintre cele mai spectaculoase din ţară.
Muzeul Ţărăncii Române
Gospodăria din Dragomireşti, judeţul Maramureş găzduieşte cea mai veche casă de pe Valea Izei, construită în 1720 şi transformată în 2001 în muzeu. Autenticitatea locului este susţinută şi de ghidul maramureşan, o femeie din sat ce povesteşte cu pasiune despre tradiţiile şi obiceiurile zonei. În casa înconjurată de flori şi desprinsă parcă dintr-un alt secol veţi găsi instrumente de ţesut, vase şi unelte de bucătărie, măşti maramureşene, lenjerii pentru pat, feţe de perne şi costume populare realizate manual, şi multe altele. 
Salina Turda
A fost înscrisă de jurnaliştii de la Business Insider în topul 25 destinaţii de călătorie despre care nu ştiai că există şi a început să fie vizitată de tot mai mulţi turişti români şi străini. Galeriile subterane desprinse parcă dintr-un film SF găzduiesc spaţii de recreere, pistă de bowling şi un lac numai bun pentru o plimbare cu barca. Merită să-i faceţi o vizită!
Şoseaua Transbucegi
Mai puţin populară ca Transfăgărăşanul sau Transalpina, dar la fel de frumoasă, şoseaua Transbucegi este principalul drum de acces din munţii Bucegi. Porneşte din şoseaua ce face legătura între staţiunea Sinaia şi oraşul Târgovişte ajungând până în apropierea obiectivelor turistice Babele, Sfinxul, Lacul Bolboci sau Peştera Ialomiţei.
Mocăniţa
Este trenul cu aburi care circulă pe ultima cale ferată forestieră din România, de pe Valea Vaserului. Călătoria durează aproximativ trei ore, începe în Vişeul de Sus şi urmează cursul râului Vaser, printre poieni idilice, piscuri semeţe şi păduri misterioase şi se termină la staţia Paltin. Trenul circulă cu viteză redusă, oprind de câteva ori pe traseu, pentru fotografii şi gustări. 
Zimbrăria Neagră 
Rezervaţia Neagră Bucşani se află în apropirea municipiului Târgovişte şi găzduieşte în jur de 35 de zimbrii în 162 hectare de pădure. Cea mai bună oră de vizită este dimineaţa, în jur de ora 10, când zimbrii vin să mănânce suplimentele de hrană.
În plus, în ediţia de iunie a revistei The ONE afli care sunt cele mai atractive posibilităţi de cazare pe care le poţi recomanda unui străin care vrea să viziteze România. Descoperă 4 destinaţii şi pensiuni care răspund perfect exigenţelor turiştilor de profesie, oferindu-le frumuseţe, autenticitate şi respect pentru natură.
Vezi aici: 5 destinaţii din România pentru vacanţe cu familia şi copiii

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu