Consumul regulat de ceai verde ar putea proteja creierul impotriva dezvoltarii dementei degenerative cunoscuta sub denumirea de Alzheimer. Aceeasi licoare ar putea preveni, de asemenea, aparitia altor forme de dementa, precum si pe cea a cancerului.
Concluzia a fost trasa dupa ce oamenii de stiinta ai Universitatii Newcastle, precum si cei din cadrul Institutului Scotian de Cercetare a Recoltelor, din Dundee, au explorat calitatile medicinale ale anticului remediu chinezesc.
Conform doctorului Gordon McDougal, de la institutul din Dundee, "cercetarile arata ca felul in care ne digeram hrana afecteaza in mod direct posibilele efecte biologice si beneficiile asupra sanatatii pe care le au compusii produselor asimilate de organism".
Condusa de dr. Ed Okello, echipa de cercetare a dorit sa cunoasca daca proprietatile protectoare ale ceaiului verde - prezente in forma nedigerata, proaspata a lichidului - raman active odata ce acesta a fost digerat. S-a descoperit astfel ca, atunci cand ceaiul este acaparat de enzimele din stomac, substantele chimice rezultate devin chiar mai eficiente in combaterea declansatorilor cheie ai bolii Alzheimer decat se intampla in forma neprocesata a licorii.
Mai mult, compusii digerati au fost depistati ca posedand si proprietati anti-cancer, incetinind semnificativ dezvoltarea celulelor tumorale folosite in experimentele derulate.
Sursa: STV
Conform doctorului Gordon McDougal, de la institutul din Dundee, "cercetarile arata ca felul in care ne digeram hrana afecteaza in mod direct posibilele efecte biologice si beneficiile asupra sanatatii pe care le au compusii produselor asimilate de organism".
Condusa de dr. Ed Okello, echipa de cercetare a dorit sa cunoasca daca proprietatile protectoare ale ceaiului verde - prezente in forma nedigerata, proaspata a lichidului - raman active odata ce acesta a fost digerat. S-a descoperit astfel ca, atunci cand ceaiul este acaparat de enzimele din stomac, substantele chimice rezultate devin chiar mai eficiente in combaterea declansatorilor cheie ai bolii Alzheimer decat se intampla in forma neprocesata a licorii.
Mai mult, compusii digerati au fost depistati ca posedand si proprietati anti-cancer, incetinind semnificativ dezvoltarea celulelor tumorale folosite in experimentele derulate.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu