sâmbătă, 18 iulie 2015

Misterul monstrului din Loch Ness, aproape de a fi rezolvat: ”Nu spun că e explicaţia finală, dar se potriveşte cu majoritatea elementelor observate”

07.18.2015 |
1 Comentarii
Un bărbat care a petrecut 24 de ani încercând să afle misterul celebrului monstru care ar trăi în apele lacului Loch Ness din Scoţia, apreciază că, în realitate, ar fi vorba de un peşte gigantic, cel mai probabil 'un somn (Silurus glanus)', după cum a declarat joi seară pentru AFP.
Steve Feltham (52 de ani) figurează în Cartea Recordurilor pentru cea mai îndelungată perioadă de urmărire legată de Nessie, monstrul din Loch Ness.
'Nu spun că este explicaţia finală. Se potriveşte cu majoritatea elementelor specifice observate, dar nu cu toate', a adăugat el.
Somnii pot avea până la 4 metri lungime şi peste 400 de kilograme, însă depăşesc rar 2 metri. Peşti de apă dulce, ei pot trăi cel puţin 30 de ani.
Teoria lui Steve Feltham este că aceşti peşti, originari din Europa de Est, dar care au pătruns în întreaga Europă pe canale, fluvii şi râuri, ar fi putut fi introduşi în lacul scoţian de localnici în vederea pescuitului, dar niciun document nu confirmă teza sa. 'Dacă au făcut acest lucru, peştii au atins maturitatea în anii 1930', perioada în care au apărut primele fotografii cu aşa-zisul monstru din Loch Ness. El a adăugat că în urmă cu 20 de ani existau între 10 şi 20 de persoane pe an care declarau că au văzut monstrul, în timp ce în prezent abia dacă mai există un martor pe an.
Feltham recunoaşte că alţi pasionaţi de misterul Nessie au tras alte concluzii. 'Unii spun că ar fi un sturion, o anghilă gigantică sau plesiosaur. Un cuplu crede chiar că ar fi o navă spaţială pe fundul lacului', a spus el, adăugând că speră ca Nessie să fie 'ceva mult mai interesant decât un somn'.
În 2006, un paleontolog scoţian a ajuns la concluzia, după doi ani de cercetări, că Nessie a fost un elefant de circ surprins în timp de înota.
Nimeni nu a putut dovedi până acum că l-a văzut pe Nessie, a cărui legendă datează din secolul al XVII-lea. Apariţii ale sale sunt totuşi menţionate cu regularitate şi există numeroase ştiri false pe seama 'monstrului', încheie AFP.
Sursa: Agerpres.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu