sâmbătă, 18 iulie 2015

Astronomii au descoperit planeta Jupiter 2.0. Ar putea urma Pământul 2.0?

07.16.2015 |
0 Comentarii
FOTO: csmonitor.com     + zoom Astronomii au descoperit planeta Jupiter 2.0. Ar putea urma Pământul 2.0?
Galerie foto (1)
O planetă şi o stea care se aseamănă cu Jupiter şi Soarele nostru au fost descoperite de oamenii de ştiinţă care cred că într-un astfel de sistem solar ar putea exista şi o planetă similară Pământului.
O echipă de specialişti brazilieni cercetează stele similare Soarelui nostru în speranţa de a găsi sisteme planetare similare cu sistemul nostru. Acum ei au descoperit o planetă care seamănă cu Jupiter şi care orbitează în jurul stele având aceeaşi masă şi aceeaşi vârstă ca Soarele.
Nu este pentru prima dată când o planetă similară lui Jupiter este descoperită de astronomi, însă, aceasta se deosebeşte de celelalte prin faptul că are o masă similară cu cea mai mare planetă din sistemul nostru solar, precum şi prin faptul că orbitează la o distanţă similară de steaua sa.
Cei mai mulţi astronomi sunt de acord cu faptul că puterea gravitaţională a lui Jupiter a jucat un rol important în formarea sistemului nostru solar şi chiar în ceea ce priveşte apariţia vieţii pe Pământ. Descoperirea lui ”Jupiter 2.0” le dă încredere oamenilor de ştiinţă că ar putea găsi planete similare Terrei chiar în galaxia noastră.
”Căutarea unui Pământ 2.0 şi a unui între sistem solar 2.0 este unul dintre cele mai incitante eforturi din astronomie”, spune Jorge Melendez, autorul studiului.
Jupiter 2.0 a fost descoperită cu ajutorul instrumentului HARPS, montat pe telescopul de 3,6 metri al Observatorul European Sudic din Chile.
Sursă: The Christian Science Monitor

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu