marți, 19 mai 2015

"Sistem de apărare" antisubmarin inedit împotriva Rusiei. Cum arată şi cum funcţionează ”Marinarul Cântăreţ” - VIDEO


Valentin Vidu | 14.05.2015 |
1 ComentariiSocietatea Suedeză pentru Pace şi Arbitraj (SPAS) a instalat un "sistem de apărare" antisubmarin - "Marinarul Cântăreţ" - în apele din largul Stockholmului, un sistem de tip sonar care difuzează mesajul "Bine aţi venit în Suedia" în limba rusă şi fraza "doar dacă eşti gay" în codul morse.
Dispozitivul animat, din lămpi de neon, înfăţişează un bărbat care poartă lenjerie intimă albă şi o beretă de marinar şi care dă din şolduri, în timp ce în fundal se aprind şi se sting inimi roz.
Grupul pare să mizeze pe cartea homofobiei, tot mai puternică în Rusia după adoptarea legii privind "propaganda gay" în 2013, scrie BBC.
Societatea, fondată în 1883, afirmă că acest semnal luminos reprezintă totodată o încercare de a convinge autorităţile suedeze să regândească modul de utilizare a mijloacelor militare în cadrul securităţii naţionale.
Operation The Singing Sailor from Swedish Peace on Vimeo.
Suedia a lansat în octombrie o operaţiune militară uriaşă în vederea căutării, în apele sale, a unui presupus submarin rusesc, iar Guvernul a anunţat recent o creştere masivă a celtuielilor militare.
"Dacă acţiunile militare şi armele ar fi funcţionat ca mijloace de soluţionare a conflictelor, în lume ar fi fost pace de mult timp", subliniază Anna Ek, preşedinta SPAS.
Organizaţia invită echipajele oricărui submarin care au văzut "marinarul cântăreţ" să participe împreună cu ea la Parada Stockholm Pride, în august.
"În vremuri tulburi, dragostea şi pacea dincolo de orice frontiere este mai importantă ca niciodată", subliniază SPAS pe site.
Sursă: Mediafax

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu