sâmbătă, 8 noiembrie 2014

Curiozitati

= Pe Marte exista un aliniament accidental de roci si alte formatiuni geologice care, privit dintr-un anumit unghi, se intampla sa arate ca un chip de om.

= Cel mai scump, dar si cel mai ciudat pat de pe planeta, creatie a arhitectului olandez Janjaap Ruijssenaars, costa „doar” 1.200.000 de euro. Datorita sistemului magnetic cu care este prevazut, patul pluteste la 40 de centimetri de podea si poate sustine o greutate de pana la 900 de kilograme.

= Chinezii sunt cei ce au inventat cerneala, cu 2500 ani i. Hr. Aceasta era fabricata pe baza de funingine, lipici si diferite substante aromatice.

= Aparatul care distruge in proportie de 99% virusul gripei aviare (H5N1) si bacteriile de tipul Salmonella sau E.Coli a fost creat de o companie scotiana. Functionand cu raze de lumina ultraviolete, aparatul dezinfecteaza biroul, suzeta copilului sau capacul toaletei in doar cinci secunde.

= Faxul a fost inventat in 1843 de Alexander Bain si a inceput sa fie utilizat abia in 1964. In prezent, odata cu dezvoltarea internetului, cea mai folosita metoda de transmitere a informatiilor scrisa este e-mailul.   
http://www.curiozitatea.ro/ 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu