sâmbătă, 8 noiembrie 2014

Curiozitati

Consumul de fructe si legume poate ajuta corpul sa produca aspirina proprie. “Journal of Agriculture and Food Chemistry” a demonstrat in urma unui studiu cu participanti umani carora li s-a administrat acid benzoic, o substanta naturala intalnita in fructe si legume, ca propriul lor corp produce acid salicilic, componenta cheie in compozitia aspirinei, cu proprietati anti-inflamatorii si de calmare a durerii.

Furtunile geomagnetice  sunt  fenomene provocate de norii de particule aruncate in spatiu cu ocazia uriaselor explozii solare. Aceste particule, denumite stiintific CME(Coronar Mass Ejections), ating Pamantul intr-un interval de 2-3 zile de la explozia solara respectiva.

Primul exercitiu matematic care utiliza inductia matematica apare in 1575. Acesta demonstra ca suma primelor N numere naturale impare este egala cu N la puterea 2. 

Anvergura aripilor unui Boeing 747 este mai mare decat distanta parcursa de fratii Wright in primul lor zbor.

Biblioteca Universitatii din Indiana, SUA, se scufunda in fiecare an cu circa 2,5 centimetri. Acest fenomen se datoreaza unei erori a constructorilor care au omis sa calculeze si greutatea cartilor care vor fi depozitate in uriasa cladire.

http://www.curiozitatea.ro/    

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu