joi, 30 octombrie 2014

Care sunt cele mai scumpe fructe din lume?

29.10.2014 |
0 Comentarii
În ultimii ani, oamenii sunt de-a dreptul somaţi de nutriţionişti să se hrănească cu cât mai multe fructe şi legume crude. Astfel, fructele au ajuns actorii principali în noua „modă” alimentar-dietetică. Goana după fructe cultivate în medii cât mai biologice şi naturale posibil, a dus în mod evident şi la listarea internaţională a celor mai scumpe şi exclusiviste fructe din lume. Care sunt acestea?
Ei bine, cele mai scumpe fructe din lume aparţin unei varietăţi locale de mango. Arborele de mango creşte în stare naturală în sudul şi estul Asiei, de unde a fost preluat şi cultivat apoi şi în alte părţi ale lumii. Astfel, mango a ajuns una dintre cele mai cultivate fructe din regiunea tropicală a lumii. Cele mai mari concentraţii de culturi de mango sunt în Malaezia, Indonezia, Burma şi India. Fructul de mango este considerat drept fruct naţional în India, Pakistan şi Filipine, iar arborele de mango a fost declarat copacul naţional al statului Bangladesh. În multe culturi, fructele şi frunzele de mango sunt folosite în scop ritual şi decorativ la nunţi, ceremonii religioase şi publice.
Consumul fructului de mango aduce numeroase beneficii stării generale de sănătate a organismului. În primul rând, fructul de mango combate cancerul de colon, sân, prostată şi leucemia, scade nivelul colesterolului, contribuie la sănătatea exterioară şi interioară a pielii, previne orbirea, alcalinizează organismul, combate diabetul şi reglează insulina, îmbunătăţeşte viaţa sexuală datorită conţinutului ridicat de vitamina E, îmbunătăţeşte cu mult procesul digestiei deoarece conţine enzime importante, împiedică declanşarea infarctului de cord şi întăreşte sistemul imunitat al organismului deoarece fructul de mango conţine 25 de carotenoizi alături de mari cantităţi de vitamina A şi vitamina B.
Pe baza acestor calităţi, o echipă de specialişti australieni au reuşit să creeze o varietate de mango intitulată Mango din Teritoriile de Nord. Acest soi de mango este considerat pe bună dreptate drept cel mai scump fruct din lume. Producţia este mică şi destinată doar meselor exclusiviste ale celor mai bogaţi oameni din lume. Spre exemplu, în anul 2012 o lădiţă cu un număr de 12 fructe de mango din acest soi s-a vândut cu suma de 50.000 $ la o licitaţie din Sidney. Suma a fost apoi donată unor organizaţii care luptă împotriva cancerului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu