duminică, 28 septembrie 2014

7 păduri cu reputaţie înfricoşătoare

Pădure misterioasă.
Puţine locuri din lume provoacă la fel de mulţi fiori şi adrenalină precum pădurile bătrâne şi izolate. Cu atât mai mult cu cât în unele dintre acestea au fost raportate evenimente şi apariţii care ţin de domeniul inexplicabilului. Pentru omul obişnuit, simplul act al aventurării într-o pădure pe timp de noapte, duce la trezirea spaimelor sale latente şi ancestrale. Cu atât mai mult cu cât este vorba despre păduri despre care se spune că sunt bântuite, sau în care apar fenomene paranormale. Unele dintre acestea ascund între copacii lor istorii bogate. Locuri de bătălie, comori îngropate, crime, sinucideri, sacrificii înspăimântătoare, sunt doar unele dintre misterele lor. Nu-i de mirare că aceste păduri stârnesc interesul tuturor, de la cercetători la simpli curioşi.Î
 
 În prezent, pădurile mai acoperă doar 9,4 % din suprafaţa Terrei, cu toate acestea în urmă cu 3.000 de ani, uscatul terestru era împădurit în proporţie de 50%.
Oamenii au venerat pădurile din cele mai vechi timpuri şi în consecinţă le-au populat cu zeităţi şi entităţi fantastice deosebit de variate.
Folclorul fiecărei culturi şi civilizaţii care s-a dezvoltat în strânsă legătură cu pădurile cuprinde relatări şi menţionări ale unor asemenea entităţi. Mai aproape de zilele noastre, au început să fie observate şi înregistrate în unele păduri o serie de situaţii sau manifestări fie inexplicabile, fie sumbre şi macabre. Acestea sunt o parte dintre pădurile care ascund taine şi întâmplări înfricoşătoare şi inexplicabile
 
 
Pădurea Derring  
 
Pădurea Derring, sau Pădurea care Urlă, după cum o numesc englezii, este un astfel de codru care se potriveşte perfect definiţiei de pădure bântuită. Beneficiază de altfel şi de o locaţie pe măsură, căci este situată în imediata apropiere a satului Pluckey, despre care se spune că este cel mai bântuit sat din Marea Britanie. 
Pădurea Derring şi-a câştigat un renume internaţional în urma ţipetelor omeneşti care îngheaţă sângele în vine celor care le aud uneori pe timpul nopţii. Considerată drept cea mai de temut pădure din întregul comitat Kent, pădurea Derring se crede că este bântuită de sufletul neadormit al unui călător care pre vremuri fusese prins de către localnicii care l-au dus cu forţa în această pădure unde nefericitul om a fost crucificat de viu de un copac, înainte ca unul dintre localnici să-l decapiteze cu sabia.
 
Pădurea Epping  
 
 
1. Este un fragment îngust de pădure bătrână situat în sud-estul Angliei, fiind o fostă pădure regală de vânătoare. Are o suprafaţă de 2.476 hectare şi o lungime de 19 kilometri, dar o lăţime de doar 4 kilometri în cel mai lat punct al său.
Pădurea Epping este celebră pentru jafurile şi crimele care au avut loc aici în trecut. Celebrul haiduc local Dick Turpin a trăit aici pentru mulţi ani, răstimp în care s-a ascuns într-o mică peşteră din High Beach. Dick Turpin şi tovarăşul său de hoţii, Tom King şi-au stabilit locuri de pândă în pădurea Epping , locuri unde obişnuiau să-i atace şi să-i jefuiască pe călătorii care treceau pe aici. Echipa producătoare a emisiunii The Most Haunted Show a făcut o investigaţie specifică în acest loc cu scopul identificării spiritului lui Dick Turpin. Conform specialiştilor implicaţi, fantoma haiducului încă mai apare prin acest loc. Deoarece pădurea este foarte aproape de Londra, a servit drept cimitir pentru victimele ucise de tâlhari. Probabil din aceste cauze, pădurea Epping a devenit un loc favorit al amatorilor de paranormal. Diverse persoane au semnalat o serie de apariţii, lumini şi sunete inexplicabile. Aici, există de fapt şi un loc denumit Hangman Hill, despre care se spune că dacă cineva parchează o maşină cu frâna trasă în dreptul lui, maşina porneşte de la sine, iar în oglinzile retrovizoare se poate observa silueta unui om spânzurat care se leagănă de o creangă de copac.
 
2. Pădurea Old House Woods
 
 
 
Mathews County este un mic district din statul american Virginia, care în prezent este atât de izolat şi puţin frecventat încât străzile sale nu au nici în prezent stopuri la intersecţii. Însă în secolul 1600-1700, Mathews County erau un loc deosebit de important, căci aici era un port activ în perioada anterioară Revoluţiei Americane. Cu atât de multă istorie în spatele lor, nu este de mirare că pădurile care înconjoară şi astăzi apele golfului, ascund între arbori întâmplări neobişnuite. Codrii au fost martorii întâmplărilor cu soldaţi spanioli, piraţi, comori, soldaţi britanici, răzbunări, asasinate, locuri de îngropăciune, sclavi africani şi băştinaşi amerindieni. 
Însă unele dintre întâmplările paranormale observate aici în decursul ultimilor ani, par a ţine mai mult de domeniul fantasticului decât de cel istoric. Cu toate acestea, mărturiile curg, iar cei care au văzut şi fotografiat imaginile jură că acestea sunt adevărate.
De-a lungul timpului între copacii pădurii Old House de aici au fost văzute schelete în armuri de războinici, o corabie fantomă plutind deasupra arborilor, fantome de cai şi vaci, lumini plutitoare, câini fără capete  care gonesc haotic, siluete ale soldaţilor britanici şi spanioli, şi multe astfel de entităţi. 
 
3. Pădurea Wychwood
 
 
Demoni care dansează, stafii ale îndrăgostiţilor de odinioară şi vortezul incredibil al unor energii misterioase sunt doar câteva dintre atracţiile exercitate asupra pasionaţilor de paranormal de către această pădure din Anglia.
În plus, aceast loc nu este deloc pentru cei slabi de înger, dacă luăm în considerare zecile de martori care relatează înspăimântaţi despre faptul că odată ajunşi aici au simţit palme omeneşti nevăzute care le atingeau umerii în timp ce auzeau sunete scoase de cain nevăzuţi care tropoteau prin pădure.
Pădurea Wychwood acoperă o mică zonă din comitatul Oxfordshire. În trecut, era cu mult mai întinsă, dar defrişările în favoarea agriculturii, satelor şi oraşelor au lăsat ăn mod straniu neatinsă tocmai partea de pădure în care există activitate paranormală neîntreruptă de secole.
Fenomenele paranormale investigate aici sunt multe şi variate. Atât specialiştii, cât şi turiştii atraşi de mistere au avut senzaţia că sunt priviţi de fiinţe nevăzute. Multe persoane au raportat că au simţit atingeri inexplicabile asemănătoare cu senzaţiile din urma contactului pielii cu nişte palme reci. Majoritatea vizitatorilor pădurii declară că odată ajunşi între copaci, resimt o puternică senzaţie de greaţă.
 
 4. Pădurea Blackville
 
 
Este cunoscută printre cercetătorii paranormalului şi sub numele de „Pădurea Irlandezului”. Povestea ei este legată de o legendă locală, dar care aduce şi astăzi fiori în sufletele celor care se plimbă prin ea. Totul a început acum peste 100 de ani, când un tânăr emigrant irlandez pe nume Ryan călătorea în căutarea unei slujbe prin pădurea Blackville în direcţia Brunswick, Canada. Însă odată ajuns în această pădure, irlandezul a găsit de lucru pe post de bucătar în echipa unor tăietori de lemne care locuiau lângă râul Dungarvon. Însă într-o bună zi, când camarazii săi erau în pădure la tăiat de lemne, şeful echipei l-a ucis pe Ryan şi i-a furat toţi banii.
La sosirea celorlalţi tăietori de lemne, şeful a declarat că băiatului i s-ar fi făcut rău şi a murit brusc. Angajaţii l-au crezut, şi au îngropat trupul irlandezului în pădure. Însă din acea noapte, pădurea a fost sfâşiată de ţipete şi plânsete, care i-au făcut pe tăietorii de lemne să o părăsească în dimineaţa următoare. Din acel moment, pădurea Blackville este un loc bântuit.
Fantoma lui Ryan a devenit faimoasă în prezent, şi localnicii i-au dat chiar un nume, The Dungarvon Whooper.
 
 5. Pădurea Bridgewater Triangle
 
 
Mulţi cercetători ai fenomenelor paranormalului, consideră această pădure drept cel mai interesant loc nu doar din statul Massachusetts, ci din toată America de Nord.
Pădurea face parte din aşa numitul Triunghi Bridgewater, care uneşte localităţile Abington, Rehoboth şi Freetown.
Pădurea respectivă acoperă Mlaştina Hockomock şi a fost inclusă de autorităţile locale în cadrul Freetown Fall River State Forest. Încă din vremurile pre-coloniale pădurea este subiect al relatărilor cu privire la fenomenologia paranormală. Aici au fost observate şi catalogate activităţi de tip poltergeist, sfere luminoase, fantome ale războinicilor amerindieni şi soldaţilor colonialişti de odinioară, precum şi apariţii de OZN-uri şi păsări uriaşe cu anvergura de peste 4 metri.
Specialiştii care au făcut investigaţii aici, vorbesc despre strigăte de luptă ale amerindienilor, bătăi de tobe şi cântece care se aud în mlaştină cu toate că nu este nimeni vizibil şi palpabil acolo. Stânca „Profile Rock”, care are forma unui profil al fizionomiei d eamerindian, este situată în mijlocul pădurii şi este considerată sacră de nativii care locuiesc în zonă. Rapoartele cu privire la observaţia de OZN-uri datează din anul 1710 până în prezent. Însă pădurea este temută din alt motiv. Încă din anul 1940, poliţia locală şi FBI-ul descoperă frecvent aici cadavre umane şi animale care provin probabil de la sacrificiile făcute de membrii sectelor sataniste. Pădurea a fost şi este locul preferat de întâlnire al multor secte şi organizaţii care se ocupă de magia neagră şi de venerarea Satanei. Turiţtii care trec cu maşina prin zonă fără să oprească, povestesc frecvent despre apariţia fantomatică a unei femei cu părul roşcat, străvezie, apariţie şocantă care pare să facă autostopul de-a lungul rutei 44.
 
6. Pădurea Aokigahara
 
 
 
Marea de copaci, cum au denumit japonezii pădurea Aokigahara este o zonă forestieră de la baza de nord-vest a Muntelui Fuji. Pădurea ascunde un mare număr de copaci uriaşi şi peşteri, este foarte întunecată, şi doar câteva raze de soare apar aici pe timpul zilei.
În mod straniu pentru biologi şi oameni de ştiinţă, Aokigahara este celebră şi pentru lipsa animalelor de aici, fapt bizar şi inexplibabil pentru o pădure atât de mare, cu atât mai mult cu cât pădurile din vecinătate au o faună abundentă.
În prezent, Aokigahara este faimoasă pentru două mari lucruri, oferă o imagine extraordinară a Muntelui Fuji, şi numărul mare de sinucideri care au loc în ea. Autorităţile nipone deja nu mai ţin cursul sinucigaşilor, dar acesta este unul ridicat. Doar în  anul 2004, un număr de 108 oameni au venit aici pentru a se sinucide. În anul 2010, un număr de 247 de oameni au încercat să-şi ia viaţa aici, însă doar 54 au reuşit. În fiecare an, echipe de poliţişti şi voluntari se ocupă cu căutarea şi ridicarea cadavrelor sinucigaşilor din pădure. Oamenii aleg de cele mai multe ori să se spânzure de ramurile copacilor seculari, fapt care face ca pădurea Aokigahara să fie  a doua destinaţie de sinucis din lume, după podul Golden Gate din San Francisco.
Nimeni nu ştie exact motivele pentru care unii japonezi aleg să-şi ia zilele în această pădure, însă numărul mare de apariţii fantomatice de aici, a pus pădurea Aokigahara în listele amatorilor de paranormal din întreaga lume, care sosesc aici în căutarea sufletelor celor care au ales să moară prea devreme.
 
7. Pădurea Hoia Baciu
 
 
Pădurea Baciu este cu siguranţă cel mai faimos loc cu activitate paranormală din România. Este situată lângă oraşul Cluj Napoca şi este consiferată de mulţi drept un adevărat Triunghi al Bermudelor din ţara noastră. Pădurea poartă numele unui păstor, un baci care a dispărut în trecut fără nicio urmă aici, odată cu cele peste 200 de oi pe care le păştea. Din acest motiv, mulşi dintre localnicii care trăiesc la marginea pădurii se tem să intre în ea. Pur şi simplu le este frică că nu se vor mai întoarce niciodată asemenea baciului de la care pădurea îşi trage numele. Majoritatea persoanelor care au vizitat pădurea pe timpul zilei se plâng de stări de rău fizic, precum greaţă, mâncărimi şi usturimi ale pielii, vomă, migrene, senzaţie sporită de anxietate şi teamă.
Pădurea Hoia Baciu este însă renumită pentru intensa activitate paranormală care are loc aici. Cele mai frecvente fenomene inexplicabile constau în apariţia unor lumini de forme şi culori diverse, voci de bărbaţi şi femei, aparţii diverse, precum şi cazuri în care oamenii au fost atinşi, ba chiar şi zgâriaţi de fiinţe invizibile. Începând cu anul 1970, în pădure au început să fie observate şi OZN-uri. Vegetaţia locală este de-a dreptul bizară, aici fiind prezenţi copaci cu forme neobişnuite. Unii dintre oamenii care au intrat în pădure, au declarat că şi-au amintit brusc toate detaliile din vieţile lor. Specialişti din lumea întreagă sunt fascinaţi de acastă pădure, şi vin frecvent aici pentru observaţii. Cercetători români, germani, francezi, englezi, maghiari şi americani au reuşit să filmeze apariţii bizare constând în feţe umane.
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu