O cercetare recentă sugerează că durata de timp petrecută de copii în aer liber este corelată cu riscul ca aceştia să fie afectaţi de miopie. Astfel, cercetătorii au descoperit că fiecare oră petrecută de copii în natură în timpul unei săptămâni reduce cu 2% riscul de a suferi de această afecţiune.
Oamenii de ştiinţă spun că efectul pozitiv asupra vederii se datorează expunerii la lumina naturală. De asemenea, aceştia cred că timpul petrecut privind obiecte situate la distanţe mari este un alt un factor cheie care conduce la o vedere mai bună.
Cercetarea a fost efectuată asupra a 10.000 de copii şi adolescenţi, rezultatele fiind prezentate la întrunirea anuală a Asociaţiei Americane de Oftalmologie din SUA.
Dr. Justin Sherwin şi echipa de cercetători care au lucrat la acest studiu au descoperit că tinerii miopi petrec, în medie, cu 3,7 mai puţine ore în aer liber de-a lungul unei săptămâni în comparaţie cu tinerii cu o vedere normală.
Cercetătorii spun că în zilele noastre miopia este mult mai răspândită în rândul tinerilor în comparaţie cu incidenţa întâlnită acum 30-40 de ani. Un factor important care a condus la creşterea numărului de cazuri este perioada de timp tot mai mică petrecută de copii în aer liber, expuşi la lumina soarelui.
De aceea, specialistul recomandă copiilor să petreacă mai mult timp în aer liber: "Creşterea perioadei de timp dedicate activităţii fizice în aer liber ar putea proteja de diabet şi obezitate, reducând totodată riscul de a suferi de osteoporoză sau de carenţă de vitamina D", a adăugat doctorul.
Sursa: BBC News
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu