duminică, 18 septembrie 2011

Owl 360, sau al treilea ochi pentru cicliști

Owl 360, sau al treilea ochi pentru cicliști

De Alexandru Safta / 16 septembrie 2011 14:04 /


Camera
Camera
  • Owl 360
  • Camera
  • Sistem Owl 360

Ce le lipsește aproape cu desăvârșire bicicletelor pentru a fi complet echipate ca să participe la traficul rutier? Mai multe lucruri, probabil, dar printre cele mai importante se numără oglinda retreovizoare. Bicicliștii trebuie să își rotească aproape întotdeana capul la aproape 180 de grade înainte de a executa o manevra în trafic, pentru a putea ști ce se întâmplă în spatele lor.
Desigur, s-au inventat oglinzi montabile pe cască sau pe ghidon dar, pentru că trăim în miez de eră digitală și fiindcă mulți preferă gadgeturile obiectelor tradiționale cu funcții similare, avem acum o alternativă high-tech a periculoasei rotiri a capului în plin trafic. Este vorba despre dispozitivele Hindsight, de la Cerevellum, și Owl 360.
(w540) Camera
Acesta din urmă constă dintr-o video-cameră cu senzor CMOS, care se atașează pe partea din spate a bicicletei – îndeosebi pe bara care susține șaua - și un monitor cu diagonala de 3,5 inch (aproape 9 cm) atașabil pe ghidon.  Cele două elemente ale echipamentului sunt conectate printr-un cablu.
Monitorul conține un acumulator litiu-polimer de 3,7 volți, care alimentează ambele dispozitive, având o autonomie de aproximativ cinci ore pentru o încărcare. Camera este încercuită de zece leduri, care încep automat să pâlpâie luminos atunci când senzorul integrat detectează un mediu întunecos. Atât monitorul și camera se presupune că sunt imune la intemperii și protejate împotriva vibrațiilor.
(w540) Sistem Owl
Consumatorii se pot aștepta să plătească 180 de dolari pentru Owl 360 atunci când va apărea în magazine, deși produsul poate fi deja comandat prin website-ul companiei producătoare.
Sursa ; stinta si tehnica

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu