miercuri, 13 iulie 2011

Sarea “buna” reduce hipertensiunea arteriala

Sarea “buna” reduce hipertensiunea arteriala
Inca din copilarie suntem sfatuiti sa nu consumam mai multa sare decat avem nevoie, deoarece, pe buna dreptate, acest lucru duce in timp la imbolnavirea de hipertensiune arteriala, plus pietre la rinichi.
Cu toate acestea, o echipa de specialisti olandezi a descoperit recent un tip de sare naturala al carei consum duce, in mod paradoxal, la scaderea tensiunii arteriale. Secretul sarii respective rezida in calitatea potasiului pe care il contine, acesta find un mineral care imbunatateste circulatia sangvina.

La ora actuala, bolile cardiovasculare sunt in crestere in majoritatea tarilor occidentale, unde doar 20-30% din populatie prezinta o presiune sanguina optima. Dieta si stilul de viata joaca un rol deosebit de important in evolutia in timp a hipertensiunii arteriale. Daca ingeram mult sodiu in defavoarea potasiului, acest dezechilibru duce automat la cresterea tensiunii arteriale.

Sarea ideala pentru consum este aceea in care proportia de potasiu este superioara celei de sodiu. Acestea sunt concluziiile expuse de catre o echipa de cercetatori olandezi din cadrul Universitatii Wageninges.

Sursa: Science Daily

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu