luni, 28 februarie 2011

ţi plac luptele de câini? Rişti să explodezil

Îţi plac luptele de câini? Rişti să explodezi
Talibanii au început să pună bombe în locurile unde se organizează luptele de câini, foarte populare în rândul afganilor după căderea regimului islamist de la Kabul.
8 spectatori la luptele de câini organizate în provincia Kandahar au murit în urma a două atentate teroriste, cu bombe amplasate în incinta unde se desfăşurau "meciurile". Exploziile au avut loc în districtul Arghangab, ducând şi la rănirea a 5 poliţişti care făceau parte dintre spectatori.

Alţi 12 spectatori civili care îşi încurajau luptătorii patrupezi au fost răniţi tot în urma unor explozii, petrecute pe un stadion din Kabul, unde se desfăşura un "campionat" regional de lupte între câini, după cum declară Zemarai Bashary, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne din Afganistan. Cel mai sângeros atentat a fost cel din luna februarie a anului 2008, când un atentator sinucigaş a provocat moartea a 65 de spectatori la campionatul anual de lupte din Kandahar.
Luptele de câini constituie o tradiţie milenară în Afganistan, promotorii din prezent susţinând că aceasta metodă, aparent crudă, este, de fapt, cea mai bună selecţie posibilă pentru exemplarele de elită ale rasei naţionale afgane, Sage Koochi.
În plus, luptele devin foarte rar sângeroase, combatanţii fiind, de obicei, despărţiţi imediat dacă vreunul dintre ei da semne că nu mai vrea să lupte sau este în inferioritate clară în faţa adversarului.
După venirea la putere a talibanilor, aceştia au interzis total luptele de câini, sub motivul că aceste întreceri violente sunt interzise de Coran. După izgonirea talibanilor de la putere, luptele de câini au renăscut fulminant. Rasa de câini favorită pentru aceste întreceri, numită Sage Koochi, este o varietate locală a ciobănescului din Asia Centrală şi este crescută şi selecţionată de mii de ani în acest scop.


Sursă: BBC News si descopera

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu