luni, 28 februarie 2011

Putin sugerează: Leopardul va fi mascota!

Putin sugerează: Leopardul va fi mascota!
Prim minstrul rus, Vladimir Putin a declarat că i-ar placea ca leopardul sa fie ales in rolul de mascotă a Jocurilor Olimpice de Iarna de la Soci din anul 2014.
Votarea pentru alegerea mascotei a inceput deja, comisia având de ales intre 13 simboluri, precum delfinul, ursul polar, ursul brun, fulgul de zăpadă, leopardul şi pasărea mugurar. Toate desenele care reprezintă simbolurile fiind alese in urma unui concurs naţional la care s-au inscris peste 24 000 de candidaţi. Învingatorul va fi anunţat în urma unui spectacol tematic organizat de Channel One, cel mai mare post TV din Rusia.

"Leopardul este puternic, dur, iute si frumos. Leoparzii au fost din nefericire, vânati pana aproape de extincţie în întreg Caucazul, dar in prezent, datorită eforturilor noastre, specia revine in regiune", declarî Vladimir Putin la o întâlnire cu organizaţiile studenţeşti din Soci.

Premierul rus este cunoscut pentru pasiunea sa în domeniul marile feline, pasiune concretizată în mai multe proiecte de ocrotire şi reintroducere a tigrilor si leoparzilor în habitatele lor naturale din Rusia.

Cu toate acestea, redutabilul om politic de la Kremlin afirmă ca alegerea mascotei ar trebui sa fie un proces care sa nu fie influenţat de preferinţele sale. sau de cele ale preşedintelui Dmitri Medvedev.



Sursa: RiaNovosti si descopera

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu