duminică, 17 ianuarie 2016


Deşi avariat, Telescopul spaţial Kepler a descoperit, recent, aproximativ 100 de corpuri cereşti

01.13.2016 | ● Vizualizări: 1879
Serios afectat din 2013 de o avarie suferită la nivelul giroscoapelor sale, care îi permit să îşi focalizeze lentilele într-o anumită direcţie, telescopul spaţial Kepler este încă departe de momentul în care va fi scos din funcţiune.
Telescopul spaţial Kepler, deşi este afectat de o serie de defecţiuni tehnice, continuă "vânătoarea" de exoplanete şi a descoperit, recent, aproximativ 100 de astfel de corpuri cereşti, informează begeek.fr.
Aşa cum a dezvăluit recent cercetătorul Ian Crossfield la o conferinţă organizată de American Astronomical Society, Kepler a intrat într-o nouă fază a misiunii sale, denumită "K2", şi a descoperit peste 100 de exoplanete.
Misiunea principală a telescopului Kepler constă, într-adevăr, în descoperirea de exoplanete - planete situate în afara Sistemului Solar. În cadrul noilor sale descoperiri, telescopul american a găsit o planetă pe cale să se dezintegreze, pe orbita unei pitice albe, un sistem solar ce include trei planete mai mari decât Terra, dar şi o planetă situată în Hiade, roiul stelar cel mai apropiat de Sistemul Solar.
Andrew Vanderburg de la Harvard-Smithsonian Center for Astrophysics precizează că, în afara celor 100 de exoplanete deja confirmate, alte 234 aşteaptă să fie confirmate.
Tom Barclay, cercetător la NASA, a dezvăluit şi faptul că telescopul Kepler a început să analizeze tipuri de planete diferite faţă de cele care erau incluse în misiunea lui originală: "Ne concentrăm acum pe stele care sunt mai strălucitoare, stele care sunt mai apropiate, stele care sunt mai uşor de înţeles şi de observat de pe Terra. Ideea este de a găsi cele mai bune sisteme stelare, sistemele cele mai interesante".
Misiunea K2 va încerca, de asemenea, să găsească planete care nu orbitează în jurul unei stele. Această misiune este ceva mai complicată, deoarece Kepler va trebui să profite de sclipirile scurte, de doar câteva ore pe zi, care sunt generate de stelelele şi galaxiile îndepărtate. Obiectivul final al telescopului Kepler este acela de a găsi exoplanete care se află în zone locuibile în jurul stelelor lor.
Sursa: Mediafax

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu