duminică, 20 septembrie 2015

“Tehnologia poate fi înfricoşătoare”. Ce s-a întâmplat după ce un băiat a adus la şcoală un ceas inventat de el - VIDEO

09.17.2015 | ● Vizualizări: 7468
4 Comentarii
Islamofobia şi tehnofobia – controversa perfectă care a luat naştere în afara oraşului Dallas. Un elev de clasa a noua a fost arestat pentru că a adus la şcoală un ceas confecţionat de el.
Elevul în vârstă de 14 ani, Ahmed Mohamed din Irving, Texas, a fost un mare fan al clubului de robotică în şcoala generală, dezvăluie The Dallas Morning News. Ca şi boboc în liceu, Ahmed a crezut că va fi lăudat dacă aduce la şcoală un simplu ceas digital pe care l–a construit acasă în vreo 20 de minute, a declarat el pentru Morning News. O profesoară a considerat, însă, că un circuit electric şi nişte cabluri pot însemna doar pericol de moarte şi a alertat poliţia.
Băiatul a fost scos încătuşat din incinta şcolii şi dus la şcoala de corecţie. Băiatul a fost învinovăţit că a făcut o farsă: o ameninţare cu bomba. Autorităţile încă fac investigaţii în ceea ce priveşte acest caz, în ciuda faptului că băiatul de clasa a noua le-a spus că dispozitivul nu este altceva în afara de un ceas. „Mie–mi pare a fi o bombă dintr–un film”, i–a spus unui dintre ofiţeri lui Ahmed.
În speranţa că vor fi de ajutor autorităţilor americane atunci când vor mai apărea astfel de cazuri, cei de la WIRED au postat mai multe instrucţiuni pentru familiile şi copiii care doresc să–şi construiască acasă propriul ceas. Ce s–ar întâmpla dacă mai mulţi copii din ţară ar aduce la şcoală ceasuri făcute acasă? Cine ştie. Poate dacă mai mulţi copii ar confecţiona ceasuri, profesorii şi poliţiştii ar învăţa cum arată mai ales interiorul unui ceas. Sau, dacă asta e prea mult, poate măcar vor avea încredere în elevii lor atunci când aceştia din urmă descriu ceea ce–au făcut.
“Tehnologia poate fi înfricoşătoare. Până la urmă, dacă desfacem un computer sau un smartphone, ce vedem? Circuite! Sau mai bine spus... o bombă ce stă să explodeze”, concluzionează  WIRED.
Sursă: wired.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu