sâmbătă, 17 ianuarie 2015

Capcanele internetului

  • Like - Share - Protect: securitatea în reţelele sociale
    Like. Share. Protect: securitatea în reţelele sociale
    17.05.2012 |
    Facebook, MySpace, LinkedIn, Twitter şi multe alte reţele internaţionale de comunicare şi socializare online sunt „locuri” virtuale ideale pentru reîntâlniri cu prieteni vechi sau oportunităţi de a cunoaşte prieteni noi sau persoane cu care împărţim aceleaşi preocupări, pasiuni şi chiar afaceri. Cu toate acestea, în spatele unor asemenea reţele, care se dezvoltă şi se ramifică în fiecare clipă cu viteză nebănuită, se ascund şi pericole de care trebuie să fim pe deplin…
    citeşte mai mult
  • Trăim în epoca ciber-războaielor
    Trăim în epoca ciber-războaielor
    16.05.2012 |
    Pe măsură ce economiile ţărilor dezvoltate exploatează avantajele oferite de Internet, intrastructura şi secretele acestor ţări devin din ce în ce mai vulnerabile atacurilor cibernetice. Dacă în secolul trecut războaiele aveau loc pe câmpul de luptă, astăzi obţinerea resurselor adversarilor implică din ce în ce mai des o bătălie în teritoriul virtual. Teoreticienii consideră ciberspaţiul ca fiind al cincilea domeniu în care se poate desfăşura un război, după sol, mare,…
    citeşte mai mult
  • Internetul şi copii
    Internetul şi copiii – conexiuni primejdioase
    15.05.2012 |
    Fie că vrem, fie că nu, Internetul a devenit deja o parte din universul copiilor de astăzi, iar în ritmul în care se dezvoltă accesul la această reţea internaţională de informaţii, pe viitor influenţa ei va spori. Pe lângă avantajele sale deloc neglijabile, Internetul reprezintă un pericol serios la adresa celor mici. De fapt, dacă ne referim strict la copii şi chiar la adolescenţii aflaţi într-o perioadă dificilă şi confuză a vieţii lor, Internetul poate face mai mult rău…
    citeşte mai mult
  • Cum îţi protejezi banii online – ameninţările în online banking şi comerţul electronic
    14.05.2012 |
    Comerţul online şi serviciile bancare ocupă un loc din ce în ce mai important în totalul activităţii desfăşurate online. Cum rata de penetrare a Internetului creşte într-un ritm accelerat, serviciile bancare şi de plăţi devin o ţintă tot mai valoroasă pentru răufăcători.
    citeşte mai mult
  • Furturile de identitate & date de pe Internet: cazuri celebre
    Furturile de identitate & date de pe Internet: cazuri celebre
    11.05.2012 |
    Infracţiunile înfăptuite via Internet nu mai constituie de mult o noutate, nici pentru autorităţi, nici pentru publicul larg, care cuprinde potenţialele victime. Transbordarea fiinţei umane în mediul virtual nu a lăsat la o parte viciile şi înclinaţia spre furt a unor persoane. Ba din contră, se pare că avansul fără precedent al tehnologiei informaţiilor a dus la apariţia unor noi categorii de infractori periculoşi - aceia care fură cu ajutorul computerului, nu doar sume colosale…
    citeşte mai mult
  • Spionajul electronic – cea mai importantă armă a secolului al XXI-lea?
    10.05.2012 |
    Imaginea pe care fiecare dintre noi o are despre spioni a fost modelată în secolul al XX-lea de nume celebre care au schimbat soarta planetei, precum Mata Hari sau Kim Philby. Această perspectivă asupra spionajului a fost consolidată de celebra serie de romane ce-l aveau ca protagonist pe James Bond, a cărui reputaţie de spion-model a fost consolidată de numeroasele ecranizări. În ultimele decenii, însă, imaginea romanţată a spionilor devine tot mai îndepărtată de realitatea ce…
    citeşte mai mult
  • Internetul sub ameninţare: viruşii informatici
    Internetul sub ameninţare: viruşii informatici
    09.05.2012 |
    Ce este un virus? În lumea vie, un virus este o entitate biologică de un tip aparte: incapabil să se reproducă numai prin mijloace proprii, el pătrunde într-o celulă, îşi inserează materialul genetic în cel al celulei-gazdă şi foloseşte programele genetice ale acesteia pentru a se multiplica. Deşi cercetări recente au arătat că nu toate virusurile sunt dăunătoare, ba unele chiar pot avea roluri benefice pentru gazdă, percepţia comună asociază virusurile cu răul, cu boala.…
    citeşte mai mult
  • Ce este Internetul şi cum a apărut?
    Ce este Internetul şi cum a apărut?
    08.05.2012 |
    Triumf al tehnologiei dezvoltate de om de-a lungul mileniilor, internetul care azi ne influenţează în atât de mare măsură existenţa are o istorie scurtă, dar densă şi accelerată, jalonată de câteva momente de referinţă, care l-au structurat în forma pe care o cunoaştem azi. Subiect prea vast pentru a putea fi tratat pe larg în spaţiul unui articol, istoria internetului poate fi totuşi condensată într-o serie de momente-cheie, puncte de reper pe parcursul celei mai spectaculoase…
    citeşte mai mult
  • Hackerii – cine sunt, ce fac?
    Hackerii – cine sunt, ce fac?
    07.05.2012 |
    Nişte oameni care se pricep foarte bine la calculatoare. Nişte infractori care ocolesc aplicaţiile de securitate ale reţelelor de computere şi fură date. Nişte hoţi care fură bani pe internet. Sunt câteva dintre definiţiile populare date hackerilor, definiţii care reflectă părerile lumii despre aceşti ninja ai lumii internetului, capabili să pătrundă în cele mai bine păzite reţele şi să ia de acolo ce vor ei – date, bani – sau să lase acolo ce vor ei, de pildă programe…
    citeşte mai mult

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu