duminică, 18 ianuarie 2015

A fost descoperită o nouă boală, provocată de trimiterea mesajelor pe mobil. Cum se manifestă „WhatsAppita”

Roxana Ruscior | 27.03.2014 |
1 Comentarii
A fost descoperită o nouă boală, provocată de trimiterea mesajelor pe mobil. Cum se manifestă „WhatsAppita”     (Foto Shutterstock) + zoom A fost descoperită o nouă boală, provocată de trimiterea mesajelor pe mobil. Cum se manifestă „WhatsAppita”
Galerie foto (1)
Un medic spaniol spune că a diagnosticat o nouă afecţiune, care este provocată de numărul mare de ore petrecute trimiţând mesaje pe telefonul mobil. Boala a fost numită „WhatsAppită”, după cunoscuta aplicaţie de mobil pentru trimiterea mesajelor.
Pacienta medicului Ines Fernandez-Guerrero, de la spital universitar din Granada, este o tănără de 34 de ani, însărcinată în 27 de săptămâni.
Femeia a ajuns la spital într-o dimineaţă, plângându-se de dureri puternice în ambele încheieturi, deşi nu făcuse vreun efort fizic.
După o scurtă discuţie cu pacienta, medicul a aflat cauza afecţiunii. Tănăra primise multe mesaje pe mobil prin aplicaţia WhatsApp şi, într-o singură zi, a vrut să răspundă la toate, pentru că erau felicitări trimise cu ocazia Crăciunului.
Astfel, ea a stat cu telefonul mobil în mână timp de aproximativ 6 ore, ca să trimită mesaje. În acest timp, şi-a mişcat mereu ambele degete mari, fapt care a provocat acele dureri puternice.
Diagnosticul pus de medic a fost „WhatsAppită”. Femeia a primit analgezice şi doctorul i-a interzis să mai folosească telefonul mobil.
Ines Fernandez-Guerrero spune că aceasta este cea mai recentă boală provocată de folosirea excesivă a tehnologiei.
Primul caz de Nintendinită a fost descoperit în 1991, tenosinovita este boala provocată de trimiterea de SMS-uri, „umărul Wii” apare după folosirea îndelungată a acestui joc, iar „degetul Blackberry” după utilizarea în exces a funcţiei de scroll pe acest telefon.
Noua afecţiune a fost prezentată în revista de specialitate The Lancet.
 

Sursa: Daily Mail

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu