luni, 24 noiembrie 2014

Probleme cu somnul? „Epidemia” lipsei de odihnă poate avea o cauză subestimată

05.06.2014 |
0 Comentarii
Somnul insuficient este o problemă tot mai răspândită, cu consecinţe nefaste asupra sănătăţii. În unele cazuri, cauza o constituie prezenţa unor animale de casă care îşi trezesc deseori stăpânii din somn. .      (Foto: Shutterstock.com) + zoom Probleme cu somnul? „Epidemia” lipsei de odihnă poate avea o cauză subestimată
Galerie foto (1)
Tot mai multe persoane au probleme cu somnul din cauza animalelor lor de companie, afirmă specialiştii Clinicii Mayo din SUA. Cu timpul, somnul insuficient poate avea consecinţe grave asupra stării de sănătate, iar prezenţa unor animale de casă poate avea o contribuţie la această situaţie.
Câini care sforăie, papagali care cârâie, pisici care umblă noaptea prin casă, animale bolnave sau care au nevoie să fie scoase frecven tafară  pentru a urina – animalele de casă, deşi aduc multă bucurie, pot totuşi să îşi epuizeze stăpânii, împiedicându-i să se odihnească noaptea.
Unii posesori de animale ajung atât de epuizaţi de oboseală, încât vin la doctor pentru ajutor, spun experţii Clinicii Mayo.
În anul 2013, aproximativ 10% dintre pacienţii posesori de animale şi care au venit la clinică pentru tratarea problemelor lor de somn au dat vina, cel puţin parţial, pe animalele lor de casă, care îi împiedicau să doarmă normal .
În anul 2002, numai 1% dintre pacienţii centrului de tratament al somnului din cadrul clinicii raportau această problemă.
Cele mai mari dificultăţi le au persoanele care au animale foarte răsfăţate, precum şi cele care au mai multe animale de companie
Autorul studiului care a analizat aceste date, dr. Lois Krahn, psihiatru, spune că un număr crescând de pacienţi afirmă că animalele de casă le tulbură somnul, iar situaţia ar putea fi legată de numărul tot mai mare de case unde există mai multe asemenea animale.
Specialistul recomandă ca, în cazul pacienţilor care vin la medic plângându-se de oboseală şi probleme cu somnul, medicul să investigheze dacă nu cumva există animale de companie care să aibă o contribuţie la această situaţie şi să exploreze, împreună cu pacienţii, căile prin care ea ar putea fi corectată.
Sursa: Mail Online

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu