sâmbătă, 8 noiembrie 2014

Curiozitati

In anul 1100 d. Hr. Jia Xien stabileste o metoda de constructie a triunghiului de numere numit mai tarziu triunghiul lui Pascal.

Indienii folosesc regula lui 9 (daca numerele naturale se aduna, se scad, se inmultesc sau se impart fara rest, rezultatul este congruent modulo 9 cu numarul obtinut prin adunarea, scaderea, inmultirea sau impartirea resturilor impartirii la 9 a numerelor date) pentru verificarea corectitudinii operatiilor aritmetice.

Cea mai ieftina masina din lume este fabricata in India si se numeste „Tata Nano".

Timpul record in care un motor a fost demontat de pe o masina si a fost inlocuit cu unul nou e de 42 de secunde. S-a intamplat pe 21 noiembrie 1985, iar masina a fost un Ford Escort.

In timp ce cititi o carte veti converti cel putin 1000 calorii de energie cu un grad inalt de ordine, sub forma de hrana, in energie cu un grad mare de dezordine, prin caldura pierduta in mediu. Acest lucru va creste dezordinea (entropia) Universului cu 20 de milioane de milioane de unitati, de 10 milioane de milioane de ori mai mult decat cresterea ordinii produsa in creierul vostru chiar daca ati memora cuvant cu cuvant intreaga carte.   

http://www.curiozitatea.ro/ 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu