miercuri, 27 august 2014

Cel mai ambiţios proiect de arhitectură: ORAŞUL DE SUB AUTOSTRADĂ

Autorităţile din sudul Italiei organizează un concurs pentru a găsi cea mai bună idee de renovare sau ''reciclare'' a autostrăzii Salerno - Reggio Calabria, ieşită din uz, scrie inhabitat.com.
Foto: Mediafax Foto
O nouă autostradă se va construi lângă cea veche, astfel că scopul celei din urmă trebuie regândit. Concursul organizat de autorităţi vrea să găsească cea mai bună idee de ''reinventare'' a autostrăzii care leagă Sicilia de Bagnara, punând accent pe folosirea energiei regenerabile.
Deocamdată nu a fost ales un câştigător, însă unele idei sunt considerate excelente de către inhabitat.com. Spre exemplu, ideea construirii unui oraş în miniatură, sprijinit pe pilonii unui pod de pe autostradă.
Iată mai jos cum ar urma să arate acest proiect îndrăzneţ.


Reprezentanţii JA Studio Inc, firma care a venit cu ideea oraşului construit pe pod, spun că ideea lor nu întruneşte toate criteriile concursului, deoarece nu este vorba despre nicio formă de energie regenerabilă, însă s-au gândit să o trimită oricum, deoarece ''oferă o perspectivă diferită''.
Reprezentanţii JA Studio Inc spun că oraşul lor ar urma să ''crească organic, de-a lungul timpului'', după cum o arată schema de mai jos.

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu