joi, 17 aprilie 2014

"Bestia" care va revoluţiona transportul de marfă din SUA. Bolidul viitorului care poate apărea pe şosele din 2015

Ultimul update 2 apr 2014
Compania americană Walmart se pregăteşte de intrarea într-o "epocă verde". Gigantul retailer american a prezentat săptămâna trecută la salonul Mid-America Trucking Show prototipul noului camion pe care vrea să îl introducă pe drumurile din SUA în viitorul apropiat. Design futurist, emisii reduse de CO2 şi o greutate cu aproape două tone mai mică decât ale "strămoşilor" săi.

Noul vehicul gândit pentru cei de la Walmart are în componenţă materiale folosite la maşini de curse, precum fibra de carbon şi are o formă cu 20% mai aerodinamică. În plus, cabina va avea un singur loc, însă mai mult spaţiu pentru şoferul acesteia şi o mai bună vizibilitate. De asemenea, uşa cabinei va fi una futuristă, care va culisa spre spatele camionului.

Prototipul Walmart, care foloseşte o turbină ce combină gazele naturale cu alţi combustibili, se potriveşte cu noile standarde de consum solicitate de preşedintele Statelor Unite ale Americii, Barack Obama. Nu a fost anunţată însă data oficială la care noile camioane vor apărea în flota retailerului american.

6.500 de tractoare, 55.000 de trailere şi 7.000 de şoferi se estimează că va avea Walmart până în 2015

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu