duminică, 9 iunie 2013

Un imens complex de pesteri se afla sub piramidele egiptene

18.08.2009 |
6 Comentarii
Un imens complex de pesteri se afla sub piramidele egiptene     piramida, egipt, pestera, grota, mister, faraon + zoom Un imens complex de pesteri se afla sub piramidele egiptene
Galerie foto (2)
Un sistem urias de pesteri, grote si incaperi subterane se afla ascuns sub uriasele piramide din platoul Giza, sustine Andrew Collins, un explorator britanic, care este convins ca a descoperit misterioasa lume subpamanteana a faraonilor egipteni.

„Exista o zona imensa, neatinsa pana acum de arheologi, care reprezinta un ecosistem extrem de elaborat in care traiesc lilieci, serpi veninosi, paianjeni din specii rare si, posibil, organisme inca necunoscute oamenilor de stiinta”, afirma britanicul.
Collins, care va publica o carte despre descoperirile sale in luna septembrie, a anuntat ca a descoperit intrarea intr-o lume subterana, dupa ce a citit memoriile unui diplomat din secolul al XIX-lea. „In scrierile sale, consulul britanic Henry Salt, povesteste cum a investigat un sistem gigantic de catacombe in anul 1817, in compania exploratorului italian Giovanni Caviglia. In document se spune ca acestia au explorat pesterile pe sute de metri, pana in momentul in care au descoperit patru incaperi uriase din care pareau sa porneasca alte tuneluri si grote”, sustine acelasi Collins.


Conform englezului, vechii egipteni cunosteau aceste pesteri, numele vechi al platoului Giza, Rostau, insemnand nimic altceva decat „intrarea in tuneluri” Acesta este convins ca incaperile subterane sunt vechi de zeci sau poate chiar sute de mii de ani, si ca in ele se ascund secrete nebanuite ale istoriei trecute.

Nu toti sunt insa de acord cu descoperirea lui Andrew Collins. Zahi Hawass, director al Consiliului Suprem al Antichitatilor din Egipt, a tinut sa dezminta informatia, sustinand ca in platoul Giza nu exista nimic care sa nu fie deja cunoscut arheologilor egipteni.

„Nu pot fi facute descoperiri in Giza. Pur si simplu, cunoastem totul despre acest platou”, concluzioneaza cercetatorul egiptean.

Sursa: MSNBC

CITESTE SI:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu