sâmbătă, 1 iunie 2013

Magnificul atac al unui scorpion, filmat cu încetinitorul (VIDEO)


01.06.2013 |
1 Comentarii

Magnificul atac al unui scorpion, filmat cu încetinitorul      + zoom Magnificul atac al unui scorpion, filmat cu încetinitorul (VIDEO)
Galerie foto (1)
Mulţumită tehnicii „slow motion” aveam ocazia de a observa unul dintre acele evenimente la care nu vrem să fim martori, dar pe care merită să le urmărim de acasă, din faţa monitorului: atacul unui scorpion.

Mai mult, clipul video este cu atât mai captivant, cu cât victima este un om. David Prager, de la Distort, s-a oferit voluntar pentru acest eveniment, alegându-şi singur tipul atacatorului, un scorpion imperial. Deşi a plănuit să fie atacat o singură dată, în urma atacului, David Prager s-a ales cu trei înţepături. 
Înainte ca Preger să facă cunoştinţă cu atacatorul său, dr. Justin Davis, medicul care a asistat la eveniment, a declarat: „Va fi dureros, dar din fericire scorpionul imperial nu este chiar atât de periculos ca alte specii. În general, când eşti înţepat, ai o reacţie locală inflamatorie, pe de-o parte de la penetrarea acului, dar în mare parte rezultată în urma reacţiei dintre venin şi celulele din jur şi a eliberării histaminelor. Însă dacă reacţia era anefilactcă, ar fi afectat sistemul respirator, sistemul cardiovascular, poate chiar şi cel neurologic şi i-ar fi injectat antihistaminice”. 
„Am ales scorpionul imperial pentru că toxicitatea veninului său este relativ scăzută. Scopul nostru este de a vedea cu încetinitorul cum un scorpion îşi foloseşte acul, nu de a urmări prada cum intră în şoc anafilactic”, a declarat Prager. 
Sursa: Gizmodo
 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu