miercuri, 22 mai 2013

Universul nostru se afla intr-o gaura neagra?

06.01.2010 |
16 Comentarii
Exista in randul comunitatii stiintifice internationale unele teorii indraznete ce avanseaza posibilitatea ca intregul univers in care traim sa existe, de fapt, in interiorul unei gauri negre. In aceasta optica bizara, Universul dinaintea Big-Bang-ului este unul vast, infinit si cu o varsta inestimabila.

Oamenii de stiinta de la Princeton si Cambridge sustin ca mare parte din Univers este distrus in mod constant, atat ca timp cat si ca spatiu, de gaurile negre. In fiecare ciclu distructiv, numai o mica samanta de spatiu locuibil supravietuieste, dezvoltandu-se apoi dupa principiul Pasarii Phoenix, pentru a forma un nou univers cu ajutorul aparent atotputernicei materii intunecate.
Modelul este bazat pe Teoria M - o versiune prelungita a teoriei stringurilor. In cadrul acestui model, Universul este o regiune de membrane multidimensionale, denumite "brane" si este doar unul din multele universuri. Atunci cand aceste brane intra in coliziune unele cu celelalte, formeaza gaurile negre, nelocuibile, lasand in urma lor doar o mica portiune de spatiu pentru noi. Daca energia intunecata ar lipsi si nu ar umple aceste goluri, cateva astfel de cicluri ar anihila totul. Suna naucitor, dar asa cum un mare fizician spunea candva, problema nu este ca teoria e prea nebuneasca, ci tocmai ca nu este suficient de nebuneasca.

Sursa: Dailygalaxy

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu