vineri, 31 mai 2013

Bacteriologul Julius Richard Petri, inventatorul vaselor ce-i poartă numele, a fost omagiat de Google (VIDEO)

Mădălina Cerban | 31.05.2013 |
0 Comentarii
Julius Richard Petri a inventat cutiile ce-i poartă numele, folosite în laboratoare pentru culturile de celule     (Foto: Shutterstock.com) + zoom Bacteriologul Julius Richard Petri, inventatorul vaselor ce-i poartă numele, a fost omagiat de Google (VIDEO)
Galerie foto (1)
Google sărbătoreşte, vineri, 161 de ani de la naşterea bacteriologului Julius Richard Petri, inventatorul cutiilor Petri, vase din sticlă sau din plastic folosite în laboratoare pentru culturile de celule.
În acest sens, noul logo - parţial interactiv - include imaginile a şase cutii Petri, care înlocuiesc literele cuvântului Google.
În cele şase vase Petri se află mai multe culturi celulare. La atingerea fiecărei cutii Petri, apar imagini cu obiecte de pe care au fost recoltate respectivele culturi, respectiv un ciorap, o clanţă de uşă, o tastatură, un burete de vase, dar şi o floare şi un câine.
Julius Richard Petri (31 mai 1852 - 20 decembrie 1921) a fost un bacteriolog german. El a inventat cutiile Petri pe vremea când lucra ca asistent al lui Robert Koch, care este considerat a fi "părintele" bacteriologiei moderne.
În perioada 1871-1875, Petri a studiat medicina la Kaiser-Wilhelm-Academy for Military Physicians şi şi-a luat diploma de medic în 1876. Şi-a continuat studiile la Charité Hospital în Berlin şi a fost medic militar până în 1882.
Între 1877 şi 1879, Petri a fost trimis la Imperial Health Office din Berlin, unde a devenit asistentul lui Robert Koch.
Petri a murit în 1921, la vârsta de 69 de ani.
Cutiile Petri au permis oamenilor de ştiinţă să purifice şi să cloneze colonii bacteriene derivate din celule unice, permiţându-le totodată cercetătorilor să identifice bacteriile care stăteau la baza unei boli. Potrivit presei internaţionale, această invenţie a deschis drumul spre nenumărate alte descoperiri şi cercetări în domeniu.
Google îşi schimbă logoul ocazional, pentru a serba un anumit eveniment major sau o personalitate care a schimbat lumea.
Sursa: Mediafax

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu