luni, 1 aprilie 2013

Virusul H7N9: se credea că nu infectează omul, dar a făcut deja victime

01.04.2013 |
0 Comentarii
În oraşul chinez Shanghai, două persoane au murit după ce contractaseră o tulpină de virus al gripei aviare care nu mai fusese întâlnită anterior la oameni, au raportat autorităţile chineze. O a treia persoană, infectată cu aceeaşi tulpină, se află în stare critică.

Doi bărbaţi în vârstă de 27 şi, respectiv, 28 de ani, au fost infectaţi cu tulpina virală H7N9 în luna februarie şi au decedat câteva săptămâni mai tărziu,  în cursul lunii martie, la Shanghai. Cea de-a treia persoană infectată este o femeie în vârstă de 35 de ani, din oraşul Chuzhou din estul ţării.
Nu se ştie cum se răspândeşte această tulpină virală, dar cei trei oameni nu s-au molipsit unul de la altul şi nici nu au infectat persoane apropiate, afirmă sursele oficiale.
Toţi trei au prezentat iniţial tuse şi febră, după care au făcut pneumonie.
Autorităţile sanitare au identificat drept cauză a îmbolnăvirii infecţia cu H7N9, o tulpină a virusului gripal despre care se credea anterior că nu se transmite la oameni.
Nu există niciun vaccin împotriva acestei tulpini; în prezent, se testează capacitatea ei de a infecta oamenii.
O altă tulpină de virus al gripei aviare, H5N1, a provocat peste 360 de decese umane confirmate, începând din 2003, şi moartea a zeci de milioane de păsări.
Organizaţia Mondială a Sănătăţii susţine că, dintre tulpinile virusului gripei aviare, cele mai multe  nu infectează omul şi că majoritatea cazurilor de infecţie cu H5N1 s-au datorat contactului cu păsări infectate.
Sursa: BBC News

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu