miercuri, 3 aprilie 2013

Un miliardar excentric va construi un „Jurassic Park” gigantic, cu 165 de dinozauri animatronici

02.04.2013 |
1 Comentarii
Clive Palmer, un australian ce a devenit miliardar în urma mineritului, intenţionează să înfiinţeze un „Jurassic Park” pe o insulă, urmând ca parcul să fie umplut cu dinozauri-roboţi gigantici.

Iniţial, Palmer dorea să cloneze dinozauri pentru acest parc, însă a abandonat această idee, hotărând să folosească în loc versiuni robotice gigantice. 
Miliardarul australian a început deja să adauge primele „piese” în colecţia sa de dinozauri, astfel că de anul trecut două construcţii animatronice de mari dimensiuni se găsesc în Palmer Coolum Resort, o staţiune a sa aflată pe coasta de nord a Australiei, după Brisbane. Cei doi dinozauri sunt Jeff, un Tyrannosaurus rex, şi Bones, un Omeisaurus.
Palmer are planuri mari în ceea ce priveşte parcul cu dinozauri. „Dacă i-aţi văzut pe Jeff şi pe Bones, vă asigur, n-aţi văzut încă nimic”, a declarat excentricul miliardar.
„Parcul va fi cea mai mare expoziţie de dinozauri din lume, urmând să cuprindă 165 de exemplare animatronice”, a declarat Palmer. Creaturile se vor înălţa la şase metri deasupra solului şi vor cântări peste o tonă. Animalele robotice vor putea să-şi mişte coada şi să clipească. Palmer intenţionează să aducă dinozaurii şi în staţiunea pe care o deţine, urmând ca primii dinozauri să ajungă acolo în cursul lunii viitoare.
Acesta nu este singurul plan îndrăzneţ al miliardarului australian. În luna februarie a acestui an, Palmer a anunţat că plănuieşte să construiască Titanic II, un vas identic cu Titanicul ce urmează să navigheze pe aceeaşi rută de-a lungul Oceanului Atlantic. Pe Titanic II urmează să fie folosite costume de epocă, iar accesul la TV sau Internet va fi interzis.

De ce îşi asumă Palmer aceste proiecte îndrăzneţe? Australianul a declarat că „vreau să cheltuiesc banii pe care îi am până când mor”.
Palmer are o sumă frumuşică de cheltuit: revista Forbes i-a estimat averea la 795 de milioane de dolari, însă australianul se autointitulează miliardar.
Sursa: Time

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu