sâmbătă, 6 aprilie 2013

Fotografia zilei - Sentimentul religios

05.04.2013 |
0 Comentarii
Un credincios sikh indian se îmbăiază în bazinul sacru cu ocazia sărbătorii ‘Hola Mohalla’, celebrată de obicei în martie, după sărbătoarea hindusă Holi, la Templul de Aur din Amritsar, joi, 28 martie 2013. ( Narinder Nanu / AFP )

 
Festivalul hindus Kumbh Mela este considerat a fi cea mai mare adunare religiosă din lume. Cu prilejul adunării Maha Kumbh de anul acesta, aproximativ 80 de milioane de oameni au fost prezenţi la confluenţa fluviului Gange cu râul Yamuna şi miticul Saraswati în cea mai favorabila zi, 14 februarie 2013. Însă nu doar hinduismul are o astfel de putere mobilizatoare a credincioşilor. Străzile oraşului Dhaka sunt pline de musulmani ingenunchiaţi în timpul rugăciunii de vineri seara, iar mii de catolici au participat la ultima rugăciune a Îngerului oficiată de papa Benedict al XVI-lea. -- Gabriel Panţiru
 
Împărtăşit cu un număr mare de coreligionari sau trăit în singurătate, aşa cum e cazul credinciosului sikh care se îmbăiază în bazinul sacru, sentimentul religios reprezintă o constantă pentru cei mai mulţi din locuitorii acestei planete.
 
Mai multe fotografii găsiţi pe Mediafax Zoom
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu