miercuri, 3 aprilie 2013

Cel mai înspăimântător vehicul din istoria omenirii: Mantis, monstrul de două tone! (FOTO/VIDEO)


03.04.2013 |
0 Comentarii



Compania Micromagic Systems, condusă de Matt Denton, lucrează de patru ani la proiectarea şi construirea unui robot suficient de mare pentru a putea găzdui un pasager uman. Mantis, „monstrul” ce a rezultat în urma acestui efort, este descris drept „cel mai mare robot hexapod operaţional din lume ce este capabil să opereze pe orice tip de teren”.


Robotul cântăreşte 1.900 de kilograme, se înalţă la 2,8 metri deasupra solului şi este alimentat cu un motor turbo diesel Perkins 2,2. Mantis este totodată dotat cu numeroşi senzori care îl ajută să se deplaseze. Un PC cu sistem de operare Linux ce rulează aplicaţia HexEngine, software proiectat pentru a controla roboţii hexapozi, este folosit pentru a gestiona cele 18 servomotoare hidraulice ce se găsesc în „picioarele” robotului, iar un alt PC permite pasagerului să controleze robotul.
„Mantis este cu siguranţă cel mai mare hexapod pe care l-am construit până acum”, a comentat Matt Denton, fondatorul companiei Micromagic şi totodată proiectantul-şef al robotului. Compania sa este specializată în roboţi animatronici pentru industria cinematografică şi de televiziune, producând printre altele o ţestoasă robotică ce a apărut în filmele Harry Potter. Mantis, în schimb, a fost construit ca rezultat al pasiunii lui Denton, urmând să fie închiriat acum pentru diferite evenimente.
Iată robotul Mantis în acţiune:
Iată mai multe imagini cu invenţia lui Matt Denton:










Sursa: Gizmag

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu