sâmbătă, 6 aprilie 2013

Cea mai plăcută metodă prin care poţi să îţi îmbunătăţeşti performanţa şcolară


05.04.2013 |
4 Comentarii



Te întrebi „ce să faci pentru a obţine rezultate mai mari la teste şi examene?”, poate că ar trebui să urmezi exemplul studenţilor din universităţile americani şi canadiene, care, în perioada sesiunii, petrec timp alături de animale de companie.


Studenţii de la Universitatea din Aberdeen vor avea posibilitatea de a evita presiunea impusă de sesiune într-o cameră specială numită „camera căţeluşilor”. 
Evenimentul, parte a unei iniţiative a asociaţiei studenţeşti din universitate, va avea loc luna viitoare de-a lungul a patru zile. 
Emma Carlen, reprezentantul asociaţiei studenţeşti, susţine că un experiment anterior din luna februarie a acestui an, realizat pe câini golden retriever şi labradori a fost un succes.  „Am obţinut o reacţie pozitivă. Experimentul chiar i-a liniştit pe studenţi, iar asta ne-a încurajat pe noi să pregătim acest mediu pentru perioada de examene”, a declarat Carlen. 
Acest tip de program se pare că îţi are originile în universităţile americane şi canadiene. Universităţile de top, precum Harvard Medical School şi Yale Low School, au câini în campus, iar studenţii îi pot împrumuta ca pe cărţi. 
 Carlen susţine că aceste şedinţe îi ajută pe studenţi să se relaxeze în cea mai stresantă perioadă din anul academic. Mai mult, se pare că metoda îi ajută pe tineri să obţină note mai mari. 
„Sperăm să le putem îmbunătăţi sănătatea şi notele. De asemenea noi îi sfătuim şi cu privire la ceea ce mănâncă şi beau”, a mai adăugat Carlen. 
Studiile au arătat că interacţiunea cu animalele de compania poate reduce nivelul de cortizol, hormonul asociat cu stresul,  eliberând endorfinele. 
Acul trecut, cercetătorii de la Virginia Commonwealth University a studiat 75 de oameni dintr-o companie manufacturieră unde zilnic, 20-30 de oameni aveau voie să îşi aducă zilnic câinii la muncă. 
De-a lungul timpului, s-a dovedit că aducerea animalelor de compania la locul de muncă îmbunătăţeşte moralul lucrătorilor, indiferent dacă animalele sunt sau nu ale lor. 
Sursa: Telegraph

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu