joi, 31 ianuarie 2013

Un medicament anti-acnee foarte popular a fost interzis în Franţa după ce a provocat moartea a patru femei

30.01.2013 |
3 Comentarii
Autorităţile franceze au suspendat vânzarea unui medicament anti-acnee, folosit adeseori şi ca pilulă contraceptivă, după ce acesta a dus la moartea a patru femei.
Oficialii ANSM (Agence nationale de sécurité du médicament et des produits de santé) au anunţat suspendarea de la comercializare a medicamentului Diane-35 (acetat de ciproteron), folosit în acest moment de 315.000 de femei în Franţa.
Dominique Maraninchi, directorul agenţiei, a anunţat că interdicţia va fi pusă în practică de-a lungul a trei luni, pentru a permite pacienţilor să identifice alt tratament.
Medicamentul produs de compania germană Bayer este autorizat pentru a trata acneea în rândul femeilor tinere, însă doctorii îl prescriu şi drept contraceptiv, pentru că opreşte ovularea. „Acest medicament nu are aprobarea de a fi oferit publicului drept contraceptiv, dar este folosit în acest scop. Există numeroase alte contraceptive în ţara noastră”, a explicat directorul ANSM.
Maraninchi a spus că agenţia a realizat o analiză beneficiu-cost asupra medicamentului Diane-35 ca tratament anti-acnee, iar rezultatele au fost negative. Din acest motiv, ANSM a decis suspendarea acestui medicament de pe piaţa franceză.
Diane-35 este vândut în 116 ţări din întreaga lume, printre care şi România.
De-a lungul a 25 de ani, patru femei au murit şi 125 au fost afectate de cheaguri de sânge provocate de Diane-35, conform datelor publicate de ANSM.
Surse: AFP, ANSM

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu