marți, 18 decembrie 2012

O cameră amplasată pe „acoperişul lumii” a filmat doi pui de leopard de zăpadă, o specie rară de feline (VIDEO)

10.12.2012 |
0 Comentarii
Supranumiţi şi „acoperişul lumii”, Munţii Pamir din Tajikistan se găsesc la intersecţia celor mai mari lanţuri muntoase din Asia. Aceste culmi înalte reprezintă totodată habitatul unei feline rar observate, motiv pentru care a fost supranumită şi „fantoma munţilor” – leopardul de zăpadă.

Din cele 3.500-7.000 de exemplare de leoparzi de zăpadă care mai trăiesc în ziua de astăzi, aproximativ 300 se găsesc în Munţii Pamir. Această zonă este considerată esenţială pentru supravieţuirea acestei specii, deoarece face legătura între regiunile din sud şi cele din nord în care trăieşte această specie, fiind considerat de specialişti a fi un veritabil „coridor genetic”.

Deoarece această regiune reprezintă unul din ultimele „bastioane” ale leopardului de zăpadă, organizaţia Panthera a efectuat de curând un studiu asupra populaţiei acestei specii, amplasând camere în mai multe puncte ale munţilor. Printre ceilalţi oameni de ştiinţă implicaţi în acest proiect se numără şi Shannon Kachel, o cercetătoare de la Universitatea Delaware, şi membrii Academiei de Ştiinţe din Tajikistan.
Analizând imaginile surprinse de cele 40 de camere instalate de-a lungul munţilor Pamir, membrii organizaţiei Panthera au descoperit că acestea au capturat imagini rare cu doi pui de leopard de zăpadă, însoţiţi de mama lor.
Iată imaginile în care pot fi observaţi jucăuşii pui de leopard de zăpadă (click pe imagine pentru a accesa clipul video):

Sursa: Panthera

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu