duminică, 16 decembrie 2012

Hubble a surprins cel mai vechi obiect observat vreodată în Univers

15.12.2012 |
7 Comentarii
Hubble a făcut din nou treabă bună. De data aceasta el a observat 7 galaxii care s-au format la foarte puţin timp după Big Bang.


Deşi imaginea pare că nu vă spune prea multe, micul punct strălucitor din centrul ei reprezintă cea mai veche lumină surprinsă vreodată de un instrument uman, la mai bine 13,3 miliarde de ani lumină. 
Obiectul numit UDFj-39546284 este unul dintre cele 7 minunăţii descoperite anul acesta, iar lumina pe care o observăm în imagine a luat fiinţă la aproximativ 380 - 600 milioane de ani după Big Bang, eveniment despre care specialiştii spun că s-a manifestat acum 13,7 miliarde de ani. 
Noul studiu arată mii de galaxii pe care Telescopul Spaţial Hubble le-a examinat în repetate rânduri pentru a obţine indicii referitoare la primele stele. În imaginea de mai jos, cele 7 obiecte sunt reliefate de romburi colorate ce indică modurile în care luminează acestea în Univers. 
Hubble a surprins cea mai veche lumină observată vreodată în Univers
De asemenea, urmărind acest video realizat de NASA pentru un alt studiu ce viza aceeaşi regiune, vă puteţi da seama care este locaţia acestor galaxii.
Sursa: The Athlantic

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu