Galerie foto (1)
Consumul
de ciocolată poate fi o metodă de a încetini procesul de îmbătrânire,
susţin oamenii de ştiinţă din Marea Britanie. Dar nu orice fel de
ciocolată...
Specialiştii în biotehnologie din Cambridge au creat o tehnologie
care transformă ciocolata într-un tratament anti-îmbătrânire.
Adăugându-i un ingredient numit Coco-Lycosome, specialiştii au
posibilitatea de a ajuta corpul uman să absoarbă de 20 de ori mai multe
molecule de flavanol din ciocolată, un compus care ajută la
îmbunătăţirea procesului de oxigenare a pielii şi implicit la
încetinirea fenomenului de îmbătrânire.
Specialiştii susţin că adăugarea acestui ingredient face ca o porţie
mică de ciocolată să îi permită corpului să absoarbă aceeaşi cantitate
de flavanol cât i-ar fi furnizat două batoane de ciocolată.
"Consumul a două batoane de ciocolată pe zi pare o sarcină uşoară,
dar nu toată lumea poate să mănânce atât de multă ciocolată. Acum, toţi
putem beneficia de valorile intrinseci ale flavonoidelor din cacao, fără
a ne compromite sănătatea sau a ne schimba obiceiurile", a declarat dr.
Ivan Petyaev.
Ingredientul suplimentar nu modifică gustul sau textura ciocolatei şi deja este gata pentru a fi comercializat.
Orla Hugeniot, de la Nutrition Australia, susţine însă că oamenii ar
trebui să obţină flavonoidele din mai multe surse alimentare. "Am
prefera ca oamenii să îşi procure necesarul de flavonoide din alte
alimente, precum fructele şi legumele, deoarece acestea conţin şi alte
elemente nutritive importante şi chiar esenţiale pentru sănătate.
Ciocolata are o concentraţie ridicată de grăsimi saturate şi zahăr,
ingrediente care ar trebui consumate cu moderaţie, mai ales acum, când
există o adevărată epidemie de obezitate", a declarat aceasta.
Sursa: msn
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu